Viņš pavērsa ieroci; atklāj detaļas par aptiekas aplaupīšanu Olainē

tautaruna.lv 11.maijs 2021, 13:09
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Ne vienmēr policistiem izdotas noziedzniekus aizturēt “pa kārstām pēdām “, un šādos gadījumos ārkārtīgi svarīga ir apkārtējo iesaiste situācijā. Tā iedzīvotāju modrības un likumsargu rīcības dēļ izdevās aizturēt vīrieti, kas paveica smagu noziegumu, proti, aplaupīja vienu no aptiekam Olainē, vēsta raidījums "Degpunktā".

Bruņota laupīšana “Mēness aptiekas’ telpās notika plkst. 17.30 pievakarē, ļaundarim sagaidot klusu un mierīgu brīdi, lai pret farmaceiti pavērstu ieroci un pieprasītu stingrās uzskaites medikamentus, psihotropas zāles. Saprotot, ka noziedznieka nodomi ir nopietni un ar viņu joki maz, darbiniece atdeva prasīto. Laupītājs, tiekot pie kārotā, nozieguma vietu pameta ar velosipēdu.

Drīz vien pie aptiekas piestāja izsauktie Valsts policijas darbinieki. Vīrietis tika izsludināts meklēšanā. Šoreiz publicētās noziedznieka fotogrāfijas, kas iegūta no videonovērošanas kamerām, un iedzīvotāju modrības dēļ, likumsargi īsā laikā tika uz ļaundara pēdām un nākamajā dienā veica aizturēšanu.

“10. maijā, notika tiesas sēde, kurā tika lemts par drošības līdzekļa - apcietinājuma - piemērošanu. Tika izlemts vīrieti apcietināt. Jāpiemin, ka ir izņemts iespējamais noziegumā izmantotais ierocis, kam ir nozīmēta ekspertīze, lai noteiktu ieroča tipu,” stāsta Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska.

Pret aizturēto uzsākts kriminālprocess par laupīšanu, lietojot šaujamieroci. Šāda vizīte aptiekā noziedzniekam var beigties ar cietumsodu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:10

Jaunākās diskusijas