Kā krāpnieki cenšas izmantot situāciju, kad iedzīvotāji saņem 500 un 200 eiro pabalstus

tautaruna.lv 21.aprīlis 2021, 18:45
 
Ekrānuzņēmums
Šobrīd krāpnieki cenšas izmantot situāciju, kad gan ģimenes ar bērniem, gan pensionāri saņem valsts atbalstu – attiecīgi 500 un 200 eiro, brīdina SEB banka.

Banku klientiem tiek izsūtīti e-pasti ar aicinājumu reģistrēties, lai saņemtu dotāciju.

Nekādā gadījumā nedrīkst atvērt linku un ievadīt savus datus, ka arī kaut ko apstiprināt ar kodu kalkulatoru vai Smart-ID. Tie, kam pienākas valsts atbalsts 500 vai 200 eiro apmērā, to saņem automātiski.

Un banka nekad neaicinātu kaut kādā veidā reģistrēties, lai saņemtu jebkādu atbalstu no valsts, atgādina banka.

Jau iepriekš vēstīts, ka pēdējā gada laika īpaši aktivizējušies telefonkrāpnieki un ļaunprātīgi cilvēki, kuri uzdodas par banku darbiniekiem, lai izvilinātu no cilvēkiem bankas datus.

Gadījumā, ja saņem aizdomīgus zvanus, īsziņas vai epastus, sazinies ar banku!

Piemēram, Viesturs palicis bez iekrājumiem, ar tukšu bankas kontu, un kredītiestāde vēl pieprasa atdot aizdevumu, kuru noformējis krāpnieks, izmantojot viņa datus. No aizdevuma neesot dabūjis ne centu, pats esot cietušais, vēsta žurnālistes Skaidrītes Nitišas sižets " Vīrietis izmisumā. Kredītdevējs pieprasa atmaksāt aizdevumu, ko noformējis krāpnieks" raidījumā "Bez Tabu". Tā saucamais “finanšu menedžeris” attālināti krievu valodā vadījis Viesturu un mudinājis iesaistīties darījumos ar kriptovalūtu un atvērt bankā kontu, kurā ieskaitīšot peļņu. Licis veikt konkrētas darbības, tostarp nosaukt personas datus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:26

Jaunākās diskusijas