Liepājā policistus vaino vīrieša piekaušanā; kas patiesībā noticis?

tautaruna.lv 21.aprīlis 2021, 19:38
 
Ilustratīvs attēls / F64
15.aprīlī O. Kalpaka ielā īsi pēc pulksten 23 Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas darbinieki aizturējuši vīrieti, kurš netālu no dzelzceļa pārbrauktuves, būdams alkohola reibumā, neadekvāti uzvedies – mēģinājis spert garām braucošām automašīnām, kā arī lamājies necenzētiem vārdiem, raksta "liepajniekiem.lv".

Viņš nogādāts Pašvaldības policijā un par notikušo uzsākta administratīvā lietvedība, laikrakstam pavēstīja Pašvaldības policijas pārstāvis Kaspars Vārpiņš.

“Kurzemes Vārds” no kāda lasītāja par šo gadījumu saņēma e-pasta vēstuli, kurā iespējamais notikuma aculiecinieks apgalvoja:

“Neesmu pārliecināts, bet, manuprāt, tie bija Valsts policijas darbinieki, kas vīrieti bija nogāzuši zemē un spēra viņam ar kājām. Viens likumsargs turēja, bet divi sita. Kad policisti pamanīja mani braucam garām ar automašīnu, viņi pārstāja spert gulošajam.”

K. Vārpiņš skaidroja: “Pirmkārt, notikuma vietā bija tikai divi mūsu darbinieki, un, otrkārt, mēs šo konkrēto gadījumu izskatījām sīkāk, proti, policistiem ir ķermeņa kameras, pārbaudījām videomateriālus, kuros nav redzams, ka likumsargi būtu pielietojuši jebkādu fizisku spēku pret minēto vīrieti.”

Valsts policijā “Kurzemes Vārds” savukārt par šo gadījumu noskaidroja, ka 15.aprīlī ap pulksten 22.50 likumsargi, patrulējot Raiņa un Baseina ielas krustojumā, pamanījuši divus vīriešus, no kuriem viens streipuļojis pa brauktuvi.

“Valsts policija noraida komentārus par to, ka kādai no personām tika nodarīti miesas bojājumi no policistu puses - notikumam ir vairāki aculiecinieki, kameras ir policijas automašīnās, kā arī dzelzceļa tuvumā, un tajās ir redzams viss notikušais. Savukārt, ja iedzīvotājiem ir pamatota informācija par likumsargu prettiesisku rīcību, aicinājums ar iesniegumu vērsties Valsts policijā vai Valsts policijas Iekšējās kontroles birojā, kā arī zvanīt uz uzticības tālruni 67075456,” skaidroja M. Šeršņova.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:48

Jaunākās diskusijas