VIDEO: Limbažu pusē "mistiski" pazūd "BMW X5" auto

tautaruna.lv 14.aprīlis 2021, 18:30
 
Ekrānšāviņš no video/Degpunktā
Katvaru pagasta centrā, Pociemā kāds garnadzis nakts vidū piesavinājies svešu “BMW” markas spēkratu. Tā īpašnieks tur aizdomās automehāniķi, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Pirms nedēļas Zanes tēta “BMW X5” markas spēkrats pēkšņi pārstāja darboties. Vīrietis uzreiz zvanīja meistaram un lūdza transportlīdzekli apskatīt. Automehāniķis ģimenei ir pazīstams un viņam, vismaz parasti, varēja uzticēties.

“Mašīna vairs negāja. Tika izsaukts meistars, kurš pieliek klāt kompjūteru klāt un novērtē, kas mašīnai vainas. Tika paziņots, ka sveču vadi un sūknis ir beigti. Tika izdrukāta kaut kāda lapiņa, vienu meistars ielika sev kabatā, vienu atstāja mašīnā un palūdza vēl čipu, bez kura mašīnu vispār nevar aizdzīt,”stāsta Zane, kura palīdz tēvam meklēt auto.

Meistars nepaskaidroja, kāpēc bija jāņem līdzi čips. Zanes tētis vienkārši uzticējās speciālistam.

“Tas meistars bērnības draugs, [tēvs] uzticējās viņam un iedeva to čipu līdzi,” stāsta Zane.

Trīs dienas vēlāk automašīna pazuda bez pēdām. Zādzība notika starp trijiem un sešiem no rīta. Zanei ir nelāgas aizdomas, ka noziegumā iesaistīts mehāniķis, kam vienīgajam bija iespēja automašīnu iedarbināt.

Automehāniķis Jānis no Saulkrastiem uzskata, ka Zanes aizdomas ir visai pamatotas. Otram meistaram nav bijis pamata pieprasīt čipu, tā teikt, līdzi uz mājām.

“Neviens autoservisa mehāniķis nebrauks uz mājām, neslēgs klāt kompjūteru un neprasīs čipu, lai varētu mašīnu piedarbināt, jo viņam no tā nav nekādas jēgas,” saka automehāniķis.

Apzagtā ģimene lēš, ka 2008.gada ”BMW X5” tirgus vērtība ir ap 14 000 eiro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:44

Jaunākās diskusijas