Atklāj detaļas par vērienīgo laupīšanu pie IKEA

tautaruna.lv 9.aprīlis 2021, 10:46
 
F64
Viens no pēdējā laika skaļākajiem noziegumiem – neticami bezkaunīga un pat pārdroša laupīšana, kas notikusi gaišā dienas laikā netālu no tirdzniecības centra “IKEA”. To, kāds varētu būt uzbrucēju guvums un kas par notikušo sakāms policistiem, skaidroja raidījums “Degpunktā”.

Laupīšana, kuras laikā trīs nezināmu ļaundaru rokās nonāca ievērojama naudas summa un citas vērtības, notikusi gaišā dienas laikā stāvlaukuma vidū, starp “IKEA” un tirdzniecības centru “Sāga”. Uzbrucēji izsituši tur stāvošās “Škoda” auto stiklus, salonā iepūtuši asaru gāzi, kas “neitralizējusi” tobrīd vienīgo auto esošo cilvēku, un tad, izmantojot apjukuma mirkli, paņēmuši kārotās vērtības, iesēdušies tumšas krāsas “Audi” un aiztraukušies Juglas virzienā.

Acīmredzot uzbrukums bija tik pēkšņs, ka lielākā daļa apkaimē strādājošo, ko nelāgu pamanījuši vien tad, kad šeit viena pēc otras ieradušās policijas ekipāžas.

Pēc notikušā nozieguma vietu apskatījuši kriminālistikas eksperti, kas centušies atrast kādus pavedienus, kas ļautu atklāt šo noziegumu, kā arī tuvākā un tālākā apkaimē tika izvietoti neskaitāmi policijas posteņi, kas pārbaudīja ik katru garām braucošo. Likumsargi ir ieguvuši arī vairākus pavedienus, kas gan netiek atklāti.

Kārtības sargi gan atklāj, ka sākotnēji izskanējusi informācija par to, ka aplaupīts inkasācijas auto, izrādījusies maldīga. Kā norāda Valsts policijas Rīgas reģionu pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Kaspars Briedis, tas ir bijis ikdienas transportlīdzeklis, ar kuru firmas darbinieks nejauši starp saviem pienākumiem pildījis arī inkasatora funkcijas, tomēr nosaukt to kā inkasāciju viņš nevarot.

Arī policistiem šobrīd nav īsti skaidrs, ko auto sēdošais cilvēks viens - ar šādu naudas summu un vērtībām - darījis šādā vietā. Taču arī tas tikšot noskaidrots izmeklēšanā.

Pēc neoficiālas informācijas zināms, ka noziedznieku iegūtās materiālās vērtības ir skaidra nauda un zelts vairāk nekā pusmiljona eiro vērtībā. Tāpat neoficiāli kļuvis zināms, ka tās piederējušas kādam uzņēmumam, kas nodarbojies ar valūtas maiņu un dārgmetālu tirdzniecību. Taču vismaz pagaidām nekāds oficiāls apstiprinājums šīm ziņām nav gūts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:33

Jaunākās diskusijas