"Covid atlaides"; kā pandēmijas laikā izkrāpj naudu no iedzīvotājiem

tautaruna.lv 18.marts 2021, 19:45
 
F64
Covid-19 pandēmijas laikā nevar manīt izteiktu interneta krāpšanas gadījumu pieaugumu vai veidu maiņu, tomēr krāpnieki savas lamatas pielāgo situācijai. Tā Latvijas Radio atzina informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas “cert.lv” kiberdrošības eksperts Armīns Palms.
Palms arī skaidroja - vairāk krāpnieku ir sociālajā vietnē “Facebook” un saziņas vietnē “Whatsapp”, taču mazāk, piemēram portālā “draugiem.lv”.

“Pandēmijas laikā ir aktuāla pandēmijas tematika, un tad arī sūtīs kaut ko saistītu ar pandēmiju - “Covid atlaides” vai “veikals tiek taisīts ciet dīkstāves dēļ un tagad būs lielā izpārdošana. Ejiet saitē un pērciet!” Bet tur izrādās viltus veikals. Ja jūs piemēram, pamaniet, ka draugu rakstīšanas stils ir citādāks nekā iepriekš vai ar kādu paziņu jau gadiem neesat sarunājušies un pēkšņi viņš atsūta kādu saiti, uz kuru jāiet, - tad ir jādomā kritiski. Ja jums ir aizdomas, kāpēc jums draugs ir atsūtījis kādu failu, tad der piezvanīt un pajautāt, vai tas tiešām ir viņš,” skaidroja Palms.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:32

Jaunākās diskusijas