Jelgavas novadā uz ceļa izmestas 4 kaķu mirstīgās atliekas

tautaruna.lv 27.februāris 2021, 18:01
 
Ekrānuzņēmums no sižeta
Jelgavas novadā uz autoceļa vienuviet gulst četru kaķu mirstīgās atliekas. Šoferis, kurš iemūžināja šo skatu un par to ziņoja raidījumam “Bez Tabu”, pārliecināts, ka vairāku dzīvnieku līķu atrašanās vienuviet liecina par miršanu vardarbīgā nāvē, nevis sabraukšanu.

Ilgvars ceļā no Jelgavas uz Jūrmalu uz autoceļa P101 Kalnciems-Kūdra iemūžinājis šaušalīgu skatu: četru kaķu mirstīgās atliekas ceļa vidū.

"Braucu uz darbu. Sākumā domāju, ka [uz ceļa] kaut kādi meža susuri vai kas tie tādi. Pabraucu garām, skatos, ka kaķi. Apgriezos. Skatos, ka tas ir meža vidū, mājas neredzēju. Nelikās, ka parasti kaķi vai kaut kādi ”ģikarji” (klaiņojošie). Nebija parasti kaut kādi. Tādi smuki kaķi. Nu labi, ja būtu viens, varbūt arī varētu domāt, ka nobraukts, bet nelikās, ka sabraukti, ja četri. Izskatījās, ka tur nomesti, bija visi vienā rindā, ceļa vidū. Kāds nolicis uz ceļa, lai izskatītos, ka sabraukti. Tādā veidā atbrīvojušies no dzīvniekiem," raidījumam pauž šoferis.

Kad norādītajā vietā ieradās “Bez Tabu” komanda, četru kaķu mirstīgās atliekas bija pārvietotas uz ceļa malu, visdrīzāk, tāpēc, lai neapdraudētu satiksmi. Kā novēroja “Bez Tabu” komanda, kaķu kažoks bija kopts, vismaz divi ķepaiņi atgādināja siāmas šķirnes kaķus. Kaķi neatgādināja klaidoņus. Pazīme, kas bija vienāda visām mirstīgajām atliekām, - galvas trauma.

"Pirmkārt, jāizsauc Valsts policija (VP). Tad likumsargi izvērtēs, vai jāuzsāk savas darbības (izmeklēšana) vai dzīvnieku mirstīgās atliekas, ja šķitīs, ka cietuši negadījumā, jānodod konkrētās pašvaldības struktūrām, kuru pienākums ir savākt dzīvnieku līķus un iznīcināt tos normatīvo aktu noteiktajā kārtībā. Cilvēkiem, kuri ko šādu konstatē, noteikti nevajadzētu dzīvniekus pārvietot, jo pastāv infekcijas slimības risks," kā rīkoties šādā situācijā, norāda Pārtikas un veterinārais dienests.

“Bez Tabu” komanda piesaistīja Valsts policijas darbiniekus, kuri, ierodoties norādītajā vietā, arī pieļāva, ka kaķi, ņemot vērā mirstīgo atlieku skaitu vienuviet un traumas, varētu būt miruši vardarbīgā nāvē. Pēc žurnālista iesnieguma uzreiz tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 230. panta “Cietsirdīga izturēšanās pret dzīvniekiem”, kas paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās, ja cietsirdības rezultātā dzīvnieks gājis bojā vai sakropļots. Savukārt, ja cietsirdība izdarīta publiskā vietā vai nepilngadīgā klātbūtnē vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja ar to radīts būtisks kaitējums, —soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:10

Jaunākās diskusijas