VIDEO: Vientuļai pensionārei Ogres novadā nozog 23 000 eiro

tautaruna.lv 26.februāris 2021, 14:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Vientuļa, smagu veselības problēmu nomocīta sirmgalve no Ogres novada vaino savu kādreizējo uzticības personu, kas palīdzēja ikdienas gaitās, 23 tūkstošu eiro zādzībā. Seniore aprūpes vajadzībām ilgstoši uzticējusi palīdzei bankas karti, pēc vairākiem gadiem atskārtusi, ka konts, kā pati apgalvo, iztukšots, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Seniore Rūta, dzīvojoša viensētā Ogres novadā, jau apglabājusi gan vīru, gan dēlu, kuri nomira priekšlaicīgi, neuzvarot cīņā pret vēzi. Arī pašai sirmgalvei bija ļaundabīgs audzējs, ko izdevās izārstēt. Tiesa, uzvarai pār audzēju un sirmais vecums nesis sev līdzi sabeigtu veselību. Rūta stāsta, ka vecumdienās viņai palīdzējuši gan tuvākie kaimiņi, bet agrāk visbiežāk pie ārstiem vedusi krustmeita. Kad radiniecei objektīvu apsvērumu dēļ nebija vairs iespējas tik cītīgi iesaistīties sirmgalves aprūpē, uzzinot, ka Rūta palikusi bez palīdzes, pati esot pieteikusies cita sieviete, kuru sirmgalve pazina.

Rūta stāsta, ka jaunajai palīdzei maksājusi par vešanu pie ārstiem uz Rīgu un Ogri. Vēlāk arī uzticējusi viņai savu bankas karti un PIN kodu.

Rūta stāsta, ka karte pie palīdzes glabājusies nepilnus trīs gadus. Tā kā pati kartes īpašniece patstāvīgi uz veikalu nedevās, jo to darīt ir ļoti apgrūtinoši, uzticēja ar karti aprūpes vajadzībām rīkoties un izņemt naudu kā samaksu par palīdzību šai uzticības personai.

Uz kartes glabājās gadu gaitā saimniecībā sapelnītā nauda un prāva summa, ko guva, pārdodot savu mežu. Reiz viesojoties bankā, viņa izņēmusi konta apgrozījuma dokumentāciju, kas atklājusi ļoti nepatīkamu faktu - sirmgalve apgalvo, ka laikā, kamēr bankas karte bija uzticēta palīdzei, no konta izņemti 23 tūkstoši eiro. Sirmgalve nu vaino uzticības personu zagšanā, esot tērējusi viņas naudu savām vajadzībām.

Rūta stāsta, ka vēršoties ar jautājumiem par rīkošanos ar viņas naudu, palīdze noliegusi pārmetumus.

Sirmgalves vainotā persona izvairījās komentēt fiksētos tēriņus dažādās Latvijas vietās, biežo lielo naudas summu izņemšanu no bankomātiem, kas, kā norāda Rūta, neesot saistīta ar viņas aprūpi.

Rūta vērsusies ar iesniegumu Valsts policijā (VP), kur uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 193. panta “Nelikumīgas darbības ar finanšu instrumentiem un maksāšanas līdzekļiem” ceturtās daļas.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas