Zināms, kāpēc izcēlusies apšaude Pārdaugavā

tautaruna.lv 13.februāris 2021, 10:42
 
Ekrānuzņēmums
Atklājušies jauni fakti par ceturtdien notikuši apšaudi Pārdaugavā. Lai uzsāktu tik nopietnu konfliktu, kāds notika stāvlaukuma teritorijā pie tirdzniecības centra, kur vairāki jauni vīrieši lietā lika pistoles, šķietami jābūt kādām ļoti nopietnam iemeslam. Izrādījās, ka tā nebija, vēsta raidījums "Degpunktā".

Domstarpības pirms dažām dienām sākušās interneta vidē. Neoficiāli zināms, ka starp cietušo un uzbrucējiem izcelās konflikts par automašīnu tēmu. Sociālo tīklu lietotāji, kas puišu diskusijām sekoja līdzi, stāsta, ka tikšanās pie automazgātuves esot bijusi sarunāta jau iepriekš.

“Viņi ir sadirsušies ”Instagramā” par mašīnām kaut ko. Tas Ričards esot pateicis, ka viņam esot pistole, viņi esot atraduši viņu un tagad nošaušot ar pneimatiskajām pistolēm. Sašāva viņam mašīnu, iekšā ”Rīga Plazā” šaudījās. Viņam auss mazliet izšķaidīta un tas arī viss pa lielam. Gangsteri visādi savākušies, vietējie,” stāsta sociālu tīklu lietotājs.

Pieļaujams, ka abas konflikta puses jau nojauta, ka rupju vārdu apmaiņa var pāraugt fiziskā kontaktā. Cietušajam, proti “BMW” automašīnas īpašniekam, līdzi bija gāzes pistole un ierocis esot legāli reģistrēts.

Ko likuši lietā uzbrucēji - policistiem vēl nav līdz galam skaidrs. Bet ieroči aizturēšanas laikā ir konfiscēti un nodoti ekspertiem. Pati aizturēšana gājusi gludi. Gaiši pelēko 2001. gada “Mercedes” panāca un apturēja specvienības vīri.

Likumsargi precizē, ka narkotikas, kas tika konfiscētas kratīšanās laikā, ir marihuāna, amfetamīns un LSD tabletes. Pret abiem 19 un 21 gadu vecajiem vīriešiem ierosināta krimināllieta par huligānismu, ja to izdarījusi personu grupa vai ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam, vai ar mantas bojāšanu, vai iznīcināšanu, vai ja tas izdarīts, lietojot ieročus. Izdarītais pārkāpējiem varētu beigties ar reālu cietumsodu uz laiku līdz pieciem gadiem. Atsevišķi iestāsies arī atbildība par nereģistrētajiem ieročiem un atrastajām narkotikām.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:38

Jaunākās diskusijas