"Gandrīz atdevu visu savu naudu!"; sieviete brīdina par krāpnieciskiem zvaniem

Lelde Veinberga 10.februāris 2021, 16:29
 
Pixabay
Kārtējo reizi Latvijas iedzīvotāji ziņo par krāpniekiem, kuri uzdodas par banku darbiniekiem un aicina viņiem sniegt sensitīvu informāciju ar mērķi piekļūt cilvēku naudai.

"Vakar saņemu zvanu no telefona numurā 65444444 , viens cipars atšķiras no Swedbankas telefona numurā 67444444 nodomāju ka zvana banka un pacēlu , jo zināju ka Swedam pēdējie cipari ir 4!

Saruna sākas, ka zvana Swedbankas drošības dienests, uzrunāja mani vārda, saruna bija krieviski: "Tikko no Jūsu kredītkartes tika novilkta summas 198€ vai Jūs akceptējat šo summu?! Lai apturētu šo darbību mums Jūs jāidentificē." Pats interesantākais, kā pirms 2 dienām tiešām iepirkos interneta uz to pašu summu 198€ .

Adrenalīns asinīs, saku, lai aptur šo darbību, es nosaucu savu lietotāja numuru, kad man paprasīja personas kodu, man likās tas aizdomīgi! Tad es viņiem uzdevu jautājumu latviski, kāpēc Jūs nerunājat ar mani latviski!? Tā arī beidzas mūsu saruna! Man joprojām no šā visa trīc rokas, jo es pati gandrīz atdevu visu savu naudu," sašutusi par notikušo ir Jeļena.

Arī citi, kuri iepazinās ar sievietes stāstu, atzinuši, ka arī saņēmuši līdzīgus zvanus, taču aicina uz krāpnieku teikto neuzķerties.

Nesen vēstījām, ka krāpnieki izsūta e-pastus, uzdodoties par "Swedbank", pievienojot neīstu saiti, kas aizved uz datu izkrāpšanas vietni.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:25

Jaunākās diskusijas