Rīgā no pamatīgi iereibušas mātes nošķir bērnu; ģimene dzīvojusi lielā netīrībā

tautaruna.lv 25.janvāris 2021, 23:21
 
Rīgas pašvaldības policija
Sestdien, 23.janvārī, Rīgas pašvaldības policija saņēma izsaukumu uz kādu Viestura prospekta dzīvokli, kurā māte pārmērīgi lietojot grādīgos dzērienus un nerūpējoties par saviem bērniem. Uz norādīto adresi nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes autopatruļa.
Policistiem pēc klauvēšanas durvis atvēra kāds vīrietis. Kārtības sargi izstāstīja ierašanās iemeslu un lūdza parādīt, vai ar bērniem viss ir kārtībā. Drīz pēc tam atklājās, ka viņš ir tikai mājoklī dzīvojošās ģimenes draugs. Pēc bērna vecmāmiņas zvana viņš bija ieradies dzīvoklī, lai pieskatītu jaunāko mazbērnu. Vīrietim izskaidrots, ka ciemošanās šobrīd ir aizliegta un pēc datu fiksēšanas viņam būs jādodas uz savām mājām.
Kārtības sargi, apskatot dzīvokli, konstatēja, ka tas ir piesmēķēts un netīrs. Policistu kurpju zoles lipa pie grīdas. Tāpat pamanīti arī vairāki gan izlietoti, gan iesākti alkohola iepakojumi. Savukārt, ieejot virtuvē, uzreiz ievērota kāda vecāka gadu gājuma sieviete, kura gulēja uz virtuves galda. Blakus viņai stāvēja aptuveni trīs gadus vecs bērns.
Vīrietis pastāstīja, ka uz virtuves galda guļošā sieviete ir bērna vecmāmiņa. Sieviete policistu acu priekšā sašļuka, nokrita uz grīdas un tur turpināja gulēt. Policisti viņu piecēla kājās un nosēdināja uz krēsla. No bērna vecmāmiņas neizdevās noskaidrot, kad pēdējo reizi bērns ēdis un vai vispār notikuma dienā pabarots. Jautājot, kur ir bērna māte, atklājās, ka viņa atrodas citā istabā un ir arī pamatīgā alkohola reibumā.
Policisti devās māti pamodināt. Tikai, papurinot vairākas reizes aiz sievietes pleca, viņa pamodās. Drīz pēc tam viņa notikušajā sāka vainot savu māti, kurai it kā kopīgās iedzeršanas laikā esot bijis jāpieskata pašas atvase. Sievietei aizrādīts par lamāšanos un aicināts padomāt par to, kurš tad īsti ir atbildīgs par viņas bērniem.
Sarunas laikā noskaidrots, ka sievietei ir vairāki bērni. Pilngadīgais dzīvojot Apvienotajā Karalistē pie sievietes vīra. Savukārt divi nepilngadīgie bērni palikuši dzīvot ar viņu. Bet ar paša jaunākā bērna tēvu viņa šobrīd dzīvojot kopā. Likumsargi lūdza iedot jaunākā bērna tēva tālruņa numuru, lai varētu sazināties un lūgt steidzamā kārtā atgriezties mājoklī pie atvases. Sieviete kategoriski atteicās nosaukt viņa tālruņa numuru, jo dzīvesbiedrs būšot dusmīgs par alkohola lietošanu.
Tikmēr mājās atgriezās arī sievietes otrs bērns. 12 gadus vecā meitene pastāstīja, ka bijusi ciemos pie otras vecmāmiņas. Redzot notiekošo, viņa steidzās pieskatīt māsiņu.
Drīz pēc tam veikta arī alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Bērna mātei konstatēts 3,48 promiļu reibums.
Pēc neilga laika mājās atgriezās arī bērnu mātes dzīvesbiedrs. Lai arī likās, ka policistiem nebūs jāpieņem stingrāki mēri, tomēr, pārbaudot vīrieša datus, atklājās, ka viņš oficiāli nav reģistrēts kā jaunākā bērna tēvs. Līdz ar to policistiem nācās bērnu izņemt no ģimenes un nogādāt krīzes centrā. Vīrietim ieteikts oficiāli reģistrēt trīsgadnieci kā savu atvasi. Otra meita, kurai bija cits tēvs, nodota otrai vecmāmiņai.
Tikmēr bērnu māte turpināja virtuvē dzert alu, kūpināt cigaretes vienu pēc otras un notiekošajā vainot visus citus. Tāpat sieviete solījās tuvākajā laikā atgriezties Apvienotajā Karalistē, kur viņu netraucēšot ne sociālais dienests, ne policija, piebilstot, ka tad viņai nebūšot jāatbild par savu rīcību.
Saistībā ar notikušo uzsākts administratīvā pārkāpuma process par vecāku pienākumu nepildīšanu. Tāpat informācija nodota Rīgas bāriņtiesai un Rīgas sociālajam dienestam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:27

Jaunākās diskusijas