VIDEO: Aizputē atšķetina pirms 20 gadiem paveiktu slepkavību

tautaruna.lv 18.janvāris 2021, 13:09
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Iespējams, tā sauktā Aizputes uzņēmēja slepkavības lieta nekad netiktu atklāta, ja vien slepkava nebūtu pārdevis zemi, kuras dzīlēs bija apglabājis paša nošauto biznesa partneri, vēsta “Degpunktā”.
2017.gada aprīlī Aizputē atklājās viens no pilsētiņas baisākajiem noslēpumiem, kas rūpīgi slēpts gulēja zemē 17 gadus.

Proti, 2000.gadā, bez vēsts ar visu savu automašīnu pazuda vietējais uzņēmējs ar apšaubāmu slavu - Aigars Zikmanis, bet tieši pirms trim gadiem viņa līķi nejauši atrada strādnieki, kas sakopa pamestu teritoriju. Nolīdzinot veca šķūņa krāsmatas, traktorists aizķēra apraktu automašīnu “Audi”, kurā bija cilvēka skelets ar ložu pēdām galvaskausā.

Šī slepkavības lieta Kurzemes reģiona policijā uzkavējās vien dažas dienas. Ņemot vērā nozieguma izdarīšanas veidu, smagumu un to, cik tas ilgi palicis neatklāts, materiālus pārņēma slepkavību izmeklētāji no Rīgas. Viņi secināja, ka Aigars Zikmanis samaksāja ar dzīvību strīdā par kokapstrādes biznesa naudu.

Izmeklēšanas laikā slepkavību izmeklētāji noskaidroja, ka aizgājējam bija biznesa partneris, ar kuru viņam bija nesaskaņas. Tomēr minētais biznesa partneris nebija uzreiz tik viegli atrodams. Viņš jau labu laiku neuzturējās Latvijā. Pēc slepkavības aizdomās turamais pārdeva īpašumu, aizbrauca no valsts un sāka citu dzīvi ārzemēs.

Iespējams, slepkava mierīgi nodzīvotu ārzemēs līdz mūža galam, ja ne 2017.gada aprīlis un strādnieku centība. Tagad priekšā tiesvedība un arī ilgi gadi aiz restēm.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:15

Jaunākās diskusijas