Viltvārži no ārvalstīm pamatīgi piekrāpj Latvijas pensionāru

tautaruna.lv 15.janvāris 2021, 15:30
 
f64.lv, Ģirts Ozoliņš
69 gadus vecais Ilmārs nespēj paskaidrot, kādēļ ļāvis sevi pierunāt paņemt aizņēmumu. Viņam vairākas dienas zvanījis kāds krieviski runājošs vīrietis, kurš pārliecinājis, ka ar kriptovalūtu būs iespējams pamatīgi nopelnīt, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Galu galā Ilmārs piekritis, un jau pavisam drīz viņš ticis instruēts, kā noslēgt aizdevuma līgumu. Jau tajā pašā dienā viņš kontā no diviem aizdevējiem saņēma vairāk nekā septiņus tūkstošus eiro, ko Ilmārs nekavējoties pārskaitījis uz kādu ārvalstu kontu. Vēlāk, sadarbojoties ar savu banku, viņam izdevās visu summu atgūt savā kontā. Taču ne uz ilgu laiku.

Ilmāram sācis zvanīt cits vīrietis, kurš pensionāru esot nolamājis un saucis par stulbu, jo ”nesaprotot, kāda iespēja tiek palaista garām”. Lai visu vērstu par labu, Ilmāram jāļauj izdarīt tikai kāda darbība ar datoru.

"Sāka zvanīt otrs, sāka runāt, cik esmu stulbs, jo atsakos no izdevīga varianta. Salādēja man datorā kaut kādu programmu, lai tiktu klāt pie mana konta. No turienes viņš visu naudu dabūja prom, lai gan solīja, ka man paliks kaut kādi tūkstoši, lai varētu sākt atmaksāt kreditoriem. Bet nekā, paņēma visu pa tīro," stāsta Ilmārs.

Ilmāra kontā ieskaitīti tūkstošs eiro no kādas Ingas, kas kopā ar iepriekš atgūtajiem septiņiem tūkstošiem pārskaitīti kādai Svitlanai un Vairim. Tāpat noslēgts arī jauns aizdevuma līgums par 10 000 eiro, kas nekavējoties pārskaitīti Svitlanai.

Par notikušo Ilmārs ar iesniegumu vērsies Valsts policijā, un visu pērno gadu dzīvojis samērā mierīgi. Līdz pēkšņi decembrī zvērināta tiesu izpildītāja Elīna Balasanjana no trīs dažādiem Ilmāra kontiem veikusi ieturējumu 1828 eiro apmērā. Kaut Ilmārs norāda, ka viņam netika atstāti nekādi iztikas līdzekļi, vēlāk atklājas, ka 400 eiro bija atstāti kontā.

Informācija liecina, ka pagājušā gadā notikušas divas tiesas, uz kurām Ilmārs nav ieradies. Tajās skatīta lieta par parādu piedziņu. Tiesā apmierināts prasījums, lieta nodota izpildei divām tiesu izpildītājām.

Neoficiāla informācija liecina, ka Ilmārs izvairījies no saziņas ar zvērinātu tiesu izpildītāju Elīnu Balasanjanu, tādēļ pēdējā rīkojusies un veikusi ieturējumus no Ilmāra kontiem.

Ir pavisam niecīga cerība, ka Ilmārs aizskaitītos līdzekļus varētu atgūt. Tāpat viņam šobrīd nāksies atmaksāt arī aizņēmumus ar diezgan lieliem procentiem.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:36

Jaunākās diskusijas