Jelgavas pusē nepilngadīgais reibumā nozog automašīnu

tautaruna.lv 27.novembris 2020, 0:03
 
Pixabay
Ceturtdien, 26.novembrī, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirkņa policisti uz aizdomu pamata par automašīnas zādzību aizturēja divas nepilngadīgas un vienu pilngadīgu personu. Par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu likumsargi ir uzsākuši 2 kriminālprocesus - vienu par transportlīdzekļa zādzību un otru par transportlīdzekļa vadīšanu, esot alkohola reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Laika posmā no 25. līdz 26.novembrim Jelgavas novada Kalnciema pagastā no privātmājas pagalma tika nozagta automašīna "Audi A6 Avant". Garnadžu noziedzīgo nodarījumu atviegloja fakts, ka auto aizdedzes atslēgas atradās transportlīdzeklī, kā arī tas nebija aizslēgts.

Neilgi pēc informācijas saņemšanas par izdarīto zādzību policisti atrada automašīnu un aizdomās par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu tika aizturēti 2003. un 2005.gadā dzimuši jaunieši un 1993.gadā dzimis vīrietis. Pārbaudes rezultātā tika noskaidrots, ka transportlīdzekli vadīja viens no nepilngadīgajiem jauniešiem, būdams alkohola reibumā, un viņa izelpā tika konstatētas 0,69 promiles. Tāpat viens no nepilngadīgajiem jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par dažāda rakstura pārkāpumiem. Visi trīs pilnībā atzina savu vainu notikušajā.

Policijā par minētā nozieguma izdarīšanu ir uzsākti 2 kriminālprocesi. Par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola ietekmē, var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem. Savukārt par transportlīdzekļa zādzību var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:09

Jaunākās diskusijas