Jelgavā piekauj cilvēku par aizrādījumu ievērot distanci

Viktorija Gabrjuna 21.oktobris 2020, 7:00
 
Dāvis Ūlands/F64
Svētdien Jelgavā esot nežēlīgi piekauts cilvēks par aizrādījumu citam ievērot distanci.

Par šo situāciju stāsta kāds mikroblogošanas vietnes Twitter lietotājs.

Tiek ziņots, ka cilvēks aizrādījis par Covid-19 izpaltības dēļ ieteiktās distances neievērošanu un ticis nežēlīgi piekauts. Viņam lauzts augšējais žokļa kauls.

"Jelgavā nežēlīgi piekauts cilvēks /lauzts augšējais žokļa kauls/ par aizrādījumu ievērot distanci. Kurp velies, Latvijas sabiedrība?!" teikts twitter ierakstā.

Ieraksta autoram par notikušo situāciju pastāstījis pats cietušais.

"Atgriežoties Latvijā viņš pat iedomāties nevarēja, ka aci pret aci satiksies ar lumpeņiem un slepkavām!" piebilst ieraksta autors.

Tikmēr komentāros cilvēkiem dažādi viedokļi.

"Latvijā skarbi apstākļi. Nogalina izēstas zaptes burkas dēļ, notiesā ar cietumsodu nozagtas šokolādes dēļ," teikts kādā komentārā.

"Līdzjūtība. Un lai veseļojas ātrāk. No otras puses, mūsu laikos daudziem nedarbojas pašaizsardzības instinkts, jo lai cik liela taisnība būtu aizrādītājam, vienmēr jānovērtē iespējamie tālākie scenāriji, tādi faktori kā fiziskā forma u.c.," rakstīts vēl kādā komentārā.

Policijā apstirpina, ka svētdien Jelgavā piekauts vīrietis, un policija meklē notikušā aculieciniekus.

Kā atklāja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Šmidre, sākotnējā informācija liecina, ka Jelgavā, Katoļu ielā, starp diviem vīriešiem izcēlās konflikts. Konflikta laikā viens no vīriešiem guva miesas bojājumus, un nogādāts ārstniecības iestādē.

Policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess par huligānismu, ja to izdarījusi personu grupa vai ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam vai ar mantas bojāšanu vai iznīcināšanu, vai ar pretošanos varas pārstāvim vai personai, kura vēršas pret sabiedriskās kārtības pārkāpšanu, vai ja tas izdarīts, lietojot ieročus, kā arī citus miesas bojājumu nodarīšanai izmantojamus priekšmetus. Attiecībā uz šī panta pārkāpumiem paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Lai arī sociālajos tīklos tiek pausts, ka vīrietis piekauts, jo aizrādījis par divu metru distances neievērošanu, policijā sīkāk notikušo nekomentē, jo papildu informācija pašlaik neesot zināma. Šmidre skaidroja, ka pašlaik notiek pirmstiesas izmeklēšana, tādēļ sīkāka informācija izmeklēšanas interesēs netiks sniegta.

Vienlaikus policija aicina atsaukties aculieciniekus, kuri var zvanīt pa tālruni 63004202.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:36

Jaunākās diskusijas