Tele2 brīdina par aizdomīgiem zvanītājiem

Lelde Veinberga 28.septembris 2020, 19:31
 
Tele2
Telesakaru uzņēmums Tele2 brīdina neatzvanīt ārvalstu telefona numuriem, kuri uzpīkstina un cer, ka tiem tiks atzvanīts.
"Ir aktivizējušies krāpnieki, kas zvana no Alžīrijas (+213). Tie uzpīkstina un gaida, kad atzvanīs, līdz ar to tiek izkrāptās lielas naudas summas.
Krāpnieki cer uz cilvēku neuzmanību un laipnību - ja tiek atzvanīts uz svešo numuru, tad krāpnieks ir ieguvējs. Neatzvanīt uz nepazīstamiem ārzemju numuriem pašlaik ir vienīgais efektīvais cīņas veids ar šo krāpniecību, ko iesaka eksperti visā pasaulē.
Esi uzmanīgs, neatzvani uz svešiem ārzemju numuriem, ja zini, ka neviens radinieks vai paziņa neatrodas ārzemēs!
Ja rodas šaubas par zvanītāju, iesakām nosūtīt SMS uz numuru, no kura zvanīts, pajautājot, kas zvana. Vēl ir iespēja numuru pārbaudīt Google, jo parasti no šādiem numuriem cieš daudzi cilvēki un par tiem jau var būt atrodama informācija internetā un sociālajos tīklos. Ja ir aizdomas par šādiem krāpniecības mēģinājumiem, mēs aicinām klientus nekavējoties mūs informēt, jo tad mēs varam bloķēt izejošos zvanus uz krāpniecisko numuru diapazonu," aicina Tele2.
Jau iepriekš esam ziņojuši, ka Latvijas iedzīvotāji bieži saņem zvanus no nezināmiem ārvalstu numuriem. Zvanītājs uzpīkstina un gaida, kad tam pārzvanīs un tajā brīdī pie rēķina tiek pieskaitīta summa, kas var pārsniegt vairākus desmitus eiro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:26

Jaunākās diskusijas