Pateicoties iedzīvotāja modrībai, aiztur sievieti, kura pie stūres bija sēdusies pamatīgā reibumā

tautaruna.lv 11.septembris 2020, 23:43
 
Pixabay
Ceturtdien, 10. septembrī ap pulksten 22:00 Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes amatpersonas saņēma informāciju no kāda iedzīvotāja par to, ka uz Liepājas šosejas virzienā no Kalnciema uz Liepājas pusi pārvietojas automašīna, kas tiek vadīta nepārliecinoši. Informācija nekavējoties tika nodota tuvākajai ekipāžai, un pēc neilga laika Dobeles novadā tika apturēta automašīna, kuras vadītājai tika konstatēts alkohola reibums.

Kāda iedzīvotāja un policijas veiksmīgas sadarības rezultātā Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Tukuma iecirkņa darbinieki Dobeles novada Jaunbērzes pagastā uz ceļa Jelgava - Tukums 19. km apturēja automašīnu „Audi A4”. Veicot alkohola pārbaudi transportlīdzekļa vadītājas izelpā, tika konstatēts, ka viņa 2,80 promiļu reibumā vadījusi automašīnu. Policijā par notikušo uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība.

Atbilstoši Ceļu satiksmes likuma 62. panta ceturtajai daļai par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, tiek piemērots naudas sods 1200 - 2000 eiro apmērā un atņemtas transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz 5 gadiem.

Policija izsaka lielu paldies vērīgajam iedzīvotājam, kurš ziņoja par aizdomīgo transportlīdzekli, jo tādējādi tika novērsta iespējama nelaime. Tāpat aicinām rūpēties par savu un līdzcilvēku drošību un nekādā gadījumā nesēsties pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā, kā arī atturēt draugus, paziņas un radiniekus no sēšanās pie stūres alkohola reibumā. Gadījumā, ja tiek pamanīts iespējams likuma pārkāpums, lūdzam nekavējoties sazināties ar policiju pa tālruņa numuru 110.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:27

Jaunākās diskusijas