Sieviete soctīklos sola izlozēt auto, dalības maksa loterijā - 35 eiro; cik tas ir likumīgi?

tautaruna.lv 13.augusts 2020, 21:19
 
Ekrānuzņēmums no Instagram
Sociālo tīklu lietotāju uzmanību piesaistījis kādas sievietes ieraksts vietnē Facebook, ziņo raidījums "Bez Tabu". Viņa organizē izlozi, piedāvājot tikt pie automašīnas, samaksājot vien loterijā noteikto summu – 35 eiro.

Izlozes noteikumos minējusi automašīnas vērtību, norādot, ka, tiklīdz saņems minēto summu, rīkošot tiešraides izlozi un vienam laimīgajam tiks “Audi Q7” markas spēkrats. Lai arī skan vilinoši, iedzīvotājiem ir aizdomas, ka piedāvājums nav reāls, norāda raidījums.

Ieraksta autore nenoliedz, ka ideja par izlozi radusies saistībā ar šā brīža grūtībām pārdot automašīnas. Vairākkārt ierakstā akcentē, ka viss ir nopietni un loterija patiešām notiks.

Pēc komentāriem, kas publicēti pie sievietes ieraksta, noprotams, ka šī nav pirmā izloze, kuru viņa rīko. Kāds lietotājs uzdevis jautājumu, kam tad tikusi iepriekš solītā “Opel” markas automašīna. Ieraksta autore publicējusi automašīnas tehnisko pasi, liekot noprast, ka tā jau devusies pie jaunās īpašnieces. “Bez Tabu” sazinājās ar sievieti, kuras vārds norādīts tehniskajā pasē - lai gan izvairīgi, tomēr apstiprināja, ka automašīna nonākusi viņas īpašumā.

Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas vadītāja Signe Birne norāda, ja loterijā noteikts laimests, kuru paredzēts izlozēt un par piedalīšanos jāmaksā kāda noteikta naudas summa - pasākums obligāti ir jālicencē. Izložu un azartspēļu uzraugi norāda - ieraksta autores rīkotā aktivitāte ir nelikumīga.

Valsts ieņēmumu dienests norāda, ka atbilstoši likumdošanai fiziskas personas šāda veida izlozes rīkot nedrīkst. Ja nauda tiek pārskaitīta uz privātpersonas bankas kontu, kas izdarīts arī šajā gadījumā, - būs jāmaksā arī iedzīvotāju ienākuma nodoklis.

Vai tiešām likums loterijas rīkotājai aizmirsies? Un vai dalībnieki brīdināti, ka nodokļi būs jāmaksā arī jaunajam auto īpašniekam? To “Bez Tabu” noskaidrot neizdodas, jo tirgone uz vēstulēm neatbild. Tomēr dažas stundas pēc “Bez Tabu” nosūtītās vēstules - visu informāciju, kas saistīta ar izlozi, persona no sava profila izdzēsusi!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:37

Jaunākās diskusijas