VIDEO: aculiecinieks sašutis par trolejbusa vadītāja rīcību Rīgā

Lelde Veinberga 13.augusts 2020, 18:02
 
Attēlam ilustratīva nozīme / Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency
Kāds autovadītājs savā videoreģistratorā iemūžinājis, kā trolejbusa vadītājs Rīgā pārbrauc krustojumu pie luksofora sarkanās gaismas.

Pēc reģistratora datiem var secināt, ka redzētais fiksēts ceturtdienas rītā, pirms deviņiem.

Īsajā video redzams, ka kamēr citas automašīnas apstājas pie krustojuma, jo spīd aizliedzošais luksofora signāls, "Rīgas satiksmes" trolejbuss pārbrauc pāri krustojumam, ignorējot sarkano gaismu.

"Cik cilvēki vēl ir jānobrauc, lai beidzot "Rīgas satiksmes" vadītāji sāktu ievērot luksofora aizliedzošo signālus!!!" sašutumu pauž video publicētājs.

Video nonācis arī "Rīgas satiksmes" redzeslokā, kas ierakstu komentē īsi: "Informācija nekavējoties tiks nodota atbildīgajiem."

Atgādināsim, ka 2014. gada maija beigās Rīgā, Aleksandra Čaka ielā, trolejbuss, kuru vadīja 1954.gadā dzimusi sieviete, uz gājēju pārejas notrieca 1982.gadā dzimušu sievieti un viņas 2009.gadā dzimušo meitu. Bērns no gūtajām traumām notikuma vietā mira, bet māte ar smagām traumām tika nogādāta slimnīcā, tomēr arī viņa vēlāk nomira.

Prokuratūras apsūdzībā tika teikts, ka trolejbusa vadītāja, tuvojoties regulējamai gājēju pārejai, nepievērsa pietiekamu uzmanību apkārtnei, brauca ar ātrumu, kas negarantēja kustības drošību konkrētajā situācijā, savlaicīgi neieraudzīja, ka luksoforā deg sarkanais signāls, un neapturēja trolejbusu pirms luksofora.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:31

Jaunākās diskusijas