Ķekavas apkaimē uzdarbojas krāpnieks, kas izplata viltus soda kvītis

tautaruna.lv 12.augusts 2020, 21:21
 
Gints IVUŠKĀNS/F64 Photo Agency
Ne viens vien Ķekavas apkaimes iedzīvotājs varētu būt kļuvis par upuri visai rafinētai krāpšanas shēmai, atklāj raidījums "Degpunktā".

Kāds viltvārdis iedzīvotājiem, kuri jau reiz sodīti par īpašuma nesakopšanu, izrakstījis soda kvītis un rēķinus par it kā piespiedu sakopšanas darbiem, piestādot attiecīgu rēķinu.

Kāda Ķekavas iedzīvotāja savā pastkastītē saņēmusi šādu vēstuli, kurā atradies arī rēķins par nedaudz vairāk kā 100 eiro.

Taču, zinot, ka neviens neko nav pļāvis, kundze ar šo sūtījumu vērsusies pašvaldībā, lūdzot skaidrojumu. Savukārt pašvaldība, zinot, ka šāda piespiedu pļaušanas prakse netiek piekopta, skaidrības ieviešanai pieaicinājuši vietējos kārtības sargus. Kā atklāj policijas priekšnieks, sazinoties ar uzņēmumu, kas it kā izrakstījis rēķinu, noskaidrots, ka tam nav ne mazākas saistības ar šiem dokumentiem, turklāt tas nemaz nenodarbojas ar pļaušanas darbiem.

Pēc šādiem atklājumiem likumsargi šo lietu tālāk nodevuši kriminālpolicistu rokās, kas šobrīd meklē šīs vēstules autoru, kā arī skaidro, cik tad šādi sūtījumi nosūtīti un cik cilvēku iekrituši krāpnieku lamatās.

Likumsargi norāda, - ja rodas kaut mazākās šaubas par kādu rēķinu, paziņojumu vai soda kvīti, vienkāršākais veids kā pārliecināties, vai tas ir īsts, ir sazināties ar iestādi, kas to sagatavojusi vai lēmusi par soda piemērošanu - piemēram, pašvaldību vai vietējo policiju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:18

Jaunākās diskusijas