Garāmgājēji pie Rīgas HES pamana ko bīstamu; iesaista policiju

Viktorija Gabrjuna 31.jūlijs 2020, 15:12
 
Ekrānšāviņš no video
Asu izjūtu meklētāji ar ūdens motocikliem vizinājušies Daugavas akvatorijā un pamanījušies iebraukt aizliegtā zonā, un izpeldēt cauri “Rīgas HES” slūžām. Pārkāpēju notveršanai tika piesaistīt drošības dienesta pārstāvji un policisti, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Ap pusdienlaiku pie “Rīgas HES” nejauši garāmgājēji kļuvuši par lieciniekiem neapdomīgai un pat dzīvībai bīstamajai rīcībai uz ūdens.

Kāda vīriešu kompānija ar ūdens motocikliem sarīkoja sev ekstrēmu piedzīvojumu un ar peldlīdzekļiem iebrauca aizliegtajā zonā, proti, izpeldēja cauri stacijas slūžām.

“Rīgas HES” apsardzes dienests, pamanot cilvēkus, kā tādos gadījumos pienākas, uzreiz par notikušo paziņoja likumsargiem, devās pārkāpējus brīdināt un aicināja nekavējoties mainīt savu maršrutu.

“Nereaģējot uz savlaicīgiem apsardzes brīdinājumiem pa skaļruni, kuri vairākkārt tika atskaņoti trijās valodās par to, ka viņi ir iebraukuši aizsargjoslā un lūdzu pamest viņu. “Rīgas HES” apsardze, protams, ka viņa sekoja līdzi visiem šiem notikumiem. Mums ir savas tehniskās sistēmas, kā to visu pamanīt,” stāsta Rīgas HES pārstāvis.

Kamēr likumsargi bija ceļā, pārkāpēju trijotne aizlaidās no notikuma vietas, taču “Rīgas HES” pārstāvji norāda, ka tas nebūs šķērslis noskaidrot, kas bija pārkāpēji, jo visdrīzāk tie bija kādas nomas kompānijas klienti, kuriem iznomātājs nepaskaidroja, kurās vietās ar ūdens motocikliem var vizināties. Šāda rīcība ir administratīvi sodāma.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:55

Jaunākās diskusijas