Liepupē vīrietis draud nošaut kaimiņieni; atskan šāviens

Baiba Puriņa 24.jūlijs 2020, 10:21
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme / PN/Scanpix/Leta
Biedējošus mirkļus piedzīvojuši kāda neliela ciemata iedzīvotāji Salacgrīvas novadā. Neadekvāts vīrietis sadusmojās uz savu kaimiņieni un, mēģinot pierādīt savu taisnību, lika liekā paštaisītu šaujamieroci, vēsta raidījums "Degpunktā".

Otrdienas pēcpusdienā ciemā atskanēja vairāki šāvieni, kurus raidīja šā nama otrā stāva dzīvokļa saimnieks.

Vīrietis, būdams smagā alkoholā reibumā, izskrēja uz ielas un, vicinoties ar šaujamieroci, sāka izteikt draudus savai kaimiņienei. Pēc brīža vīrieša kliedzieni noklusa un kaimiņienes virzienā tika raidīts šāviens. Sievietei tikai par mata tiesu izdevās glābties.

“Tas vīrietis ir sajucis prātā, tā var teikt. Viņu specvienības darbinieki aizveda prom uz pāris diennaktīm. Viņam jau ir iesākts kriminālprocess par šo notikumu. Tiesa laikam nav bijusi. Es taču nezinu. Kāds viņš mednieks. Bijušais. Viņš bija sēdējis agrāk,” raidījumam stāsta vietējais iedzīvotājs.

Aizturēšanas brīdī likumsargi konfiscēja arī vīrieša pašizgatavoto divstobru medību ieroci, vairākas patronas un čaulītes. Četrdesmit vienu gadus vecā šāvēja neadekvātās rīcības dēļ vairāki no vietējiem iedzīvotājiem publiski runāt par savu kaimiņu nevēlas, taču Liepupes centrā noziedznieku pazīst teju visi.

Tiesa lēma par vīrietim piemērojamo drošības līdzekli. “Aizturētajam vīrietim tiesa piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu. Jāpiebilst, ka vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā,” norāda VP Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Pret aizturēto policijā ir uzsākti divi kriminālprocesi: viens par draudiem izdarīt slepkavību un nodarīt smagus miesas bojājumu, otrs par šaujamieroča izgatavošanu un glabāšanu. Turklāt izmeklēšanas laikā atklājās, ka minētais kungs pamanījās tīšām sabojāt kādu no kaimiņu īpašumiem, par to iecirknī likumsargi uzsākuši atsevišķu (jau trešo) kriminālprocesu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:00

Jaunākās diskusijas