Bariņam lietuviešu brīvdienas Latvijā beidzas ar traģēdiju

Rita Lazda 7.jūlijs 2020, 15:02
 
Edmunds Brencis/F64 Photo Agency
Četru cilvēku kompānijai no Lietuvas, kura aizvadītās nedēļas nogalē ieradās Latvijā, ar traģēdiju beigusies atpūta pie jūras, vēsta raidījums "Degpunktā".
Kā informē medijs, tad brīvdienās plkst. 17.00 Apšuciemā tūristi iekāpa divās laivās un sāka airēt gar krastu. Laivotāji virzījās uz Klapkalnciema pusi, bet pēc tam apmeta loku un atgriezās Apšuciemā. Pēkšņi notika kas negaidīts, viena laiva apgāzās un tajā sēdošie, kāds vīrietis un sieviete, iekrita aukstajā ūdenī. Diemžēl līdz krastam spēja aizpeldēt tikai viens cilvēks.

Vidmants, kurš redzējis notikušo, raidījumam "Degpunktā" stāsta, ka redzējis, kā vienu cilvēku izvelk no ūdens. "Laiva bija apgāzta. Es domāju, ka vīrieti izvilka. Bet otra laiva, kas peldēja aiz viņiem, ar viņiem viss bija kārtībā? Ar to laivu viss bija kārtībā. Tā aizpeldēja līdz tai apgāztajai laivai." Viņš arī norāda, ka atpūtnieki bijuši bez glābšanas vestēm.

Diemžēl laivotāji ūdenī iekritušajai sievietei palīdzēt nevarēja. Viņa pazuda dzelmē aptuveni 500 metrus no krasta.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā visus atpūtniekus, kas uz ūdens nodarbojas ar kādām sportiskām aktivitātēm, aicina vienmēr izmantot glābšanas vestes, jo šādā reizē tā noteikti palīdzētu glābties. Speciālisti gan piebilst, ka arī došanās jūrā ar kanoe laivu nav saprātīga rīcība. Šie peldlīdzekļi paredzēti upēm un ezeriem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:55

Jaunākās diskusijas