BRĪDINA: neatzvani uz svešiem ārzemju numuriem!

Rita Lazda 30.jūnijs 2020, 16:01
 
TELE 2
Lai gan ar zināmu regularitāti cilvēki sociālajos tīklos informē par kārtējiem telefonkrāpniekiem, joprojām atrodas personas, kuras "uzķeras" uz neģēļu solīto. Arī kompānija "Tele 2" brīdinājusi par krāpniekiem.
"Esi uzmanīgs, neatzvani uz svešiem ārzemju numuriem, ja zini, ka neviens radinieks vai paziņa neatrodas ārzemēs!" sociālajā tīklā facebook raksta kompānija.

Ir aktivizējušies krāpnieki no Āfrikas, Latīņamerikas, Āzijas un citām ārvalstīm, kas uzpīkstina un gaida, kad atzvanīs, līdz ar to tiek izkrāptās lielas naudas summas. Krāpnieki cer uz cilvēku neuzmanību un laipnību - ja tiek atzvanīts uz svešo numuru, tad krāpnieks ir ieguvējs. Neatzvanīt uz nepazīstamiem ārzemju numuriem pašlaik ir vienīgais efektīvais cīņas veids ar šo krāpniecību, ko iesaka eksperti visā pasaulē.

"Tele 2" arī iesaka, ja rodas šaubas par zvanītāju, iesakām nosūtīt SMS uz numuru, no kura zvanīts, pajautājot, kas zvana. Vēl ir iespēja numuru pārbaudīt Google, jo parasti no šādiem numuriem cieš daudzi cilvēki un par tiem jau var būt atrodama informācija internetā un sociālajos tīklos. "Ja ir aizdomas par šādiem krāpniecības mēģinājumiem, mēs aicinām klientus nekavējoties mūs informēt, jo tad mēs varam bloķēt izejošos zvanus uz krāpniecisko numuru diapazonu," norāda uzņēmums.

Jau vēstīts, ka arī policija aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem, saņemot telefona zvanus no nezināmām personām, kuras sevi iepazīstina kā dažādu uzņēmumu finanšu brokerus vai arī dažādu citu arodu "finanšu speciālistus". Saziņas procesā, krāpnieki izmantojuši telefona numurus, kas reģistrēti dažādās valstīs (Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Portugālē, Itālijā, Austrijā, Francijā, Beļģijā, Anglijā, Vācijā, Rumānijā, Nīderlandē un citās valstīs) un visai uzstājīgā veidā aicina iedzīvotājus investēt finanšu līdzekļus dažādās brokeru/ ieguldījumu platformās, kuras nav tiesīgas darboties Latvijā. Potenciālajiem ieguldītājiem piekrītot aicinājumam, komunikācija turpmāk notiek, izmantojot tērzēšanas lietojumprogrammu "Skype" vai “Whatsapp”. Jāuzsver, ka sarunvaloda starp ieguldītājiem un "finanšu speciālistiem" notiek krievu valodā, taču nedrīkst izslēgt arī iespēju, ka krāpnieki turpmāk var komunicēt citās valodās. Jāatzīmē, ka līdz šim fiksētajos gadījumos, zvanītāji latviski nerunā.

Vairāk par šādiem krāpniecības gadījumiem lasi šeit.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:16

Jaunākās diskusijas