Baltkrievs mēģina piekukuļot Latvijas robežsargus ar 5 eiro

Viktorija Gabrjuna 12.jūnijs 2020, 18:31
 
Vladislavs Proškins/F64
Ceturtdien, 11.jūnijā, Silenes robežkontroles punktā aizturēts Baltkrievijas pilsonis, kurš mēģināja piekukuļot robežsargus.
Veicot valsts robežu šķērsojošo personu robežpārbaudi, robežsargi konstatēja kādu Latvijā ieceļojošu Baltkrievijas pilsoni, kurš uz automašīnas sēdekļa nolika 5 eiro banknoti.

Uz robežsargu jautājumu, kam paredzēta nauda, vīrietis atbildēja, ka robežsargiem.

Par kukuļdošanu pret 1992.gadā dzimušo Baltkrievijas pilsoni tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas, savukārt Daugavpils prokuratūrā persona saukta pie kriminālatbildības, noslēdzot vienošanos ar prokuroru par vainas atzīšanu un naudas soda 10 minimālo mēnešalgu apmērā, t.i. 4 300 eiro noteikšanu, kas stāsies spēkā 10 dienu laikā.

Jāpiebilst, ka ar ceļošanas un transportlīdzekļa dokumentiem vīrietim viss bija kārtībā, bet kukulis tika dots, lai šķērsotu valsts robežu ar pārtikas produktiem, kuru ievešana Eiropas Savienībā ir aizliegta.

Kukuļdošana kvalificējama kā smags noziegums, par kuru saskaņā ar Latvijas Krimināllikumu draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods desmit līdz divu tūkstošu Latvijas Republikas noteikto minimālo mēnešalgu apmērā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:05

Jaunākās diskusijas