Policijas reids: vai jauniešiem joprojām pārdod alkoholu?

tautaruna.lv 6.jūnijs 2020, 22:48
 
F64
Maija beigās Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa amatpersonas apsekoja vairākas tirdzniecības vietas ar mērķi pārbaudīt, vai pārdevēji un veikalu vadītāji ievēro aizliegumu pārdot alkoholiskos, enerģijas dzērienus un tabakas izstrādājumus nepilngadīgajām personām.

Kopumā 27. un 29.maijā tika pārbaudītas 15 tirdzniecības vietas Aizputes, Grobiņas un Priekules novados.

Pārkāpumi tika konstatēti 3 veikalos - Aizputē, Grobiņā un Priekules novadā, Virgas pagastā, kur pārdevējas nepilngadīgām personām pārdeva enerģijas dzērienu, alu un kokteili.

Pārējos 12 veikalos pārdevējas pārliecinājās par jaunieša vecumu, kā rezultātā pirkums nenotika. Visos gadījumos, kur konstatēti pārkāpumi, tika uzsāktas administratīvās lietvedības un šobrīd pārdevējām ir noformēti administratīvo pārkāpumu protokoli.

Policija atgādina, ka saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču vai elektronisko smēķēšanas ierīču uzpildes tvertņu pārdošanu nepilngadīgajiem, uzliek naudas sodu pārdevējam no 280 līdz 350 eiro, bet juridiskajām personām - no 700 līdz 1400 eiro. Savukārt par enerģijas dzērienu pārdošanu nepilngadīgajiem uzliek naudas sodu pārdevējam no 140 līdz 175 eiro, bet juridiskajām personām - no 350 līdz 700 eiro. Savukārt par enerģijas dzērienu pārdošanu nepilngadīgajiem uzliek naudas sodu pārdevējam no 140 līdz 175 eiro, bet juridiskajām personām - no 350 līdz 700 eiro.

Savukārt pārdevējiem un veikalu vadītājiem ir tiesības pieprasīt personu uzrādīt personu apliecinošu dokumentu, lai pārliecinātos par tās vecumu un personām vecumā no 18 līdz 25 gadiem ir pienākums uzrādīt personu apliecinošu dokumentu neatkarīgi no tā, vai pārdevējs to ir pieprasījis. Aicinām pārdevējus būt godprātīgiem un arī šaubu gadījumā pārbaudīt, vai persona ir pilngadīga.

Šādas pārbaudes tiek rīkotas regulāri un tiks rīkotas arī turpmāk.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:05

Jaunākās diskusijas