Cirvis, ieroči: detaļas par asiņaino konfliktu Garciemā

Viktorija Gabrjuna 4.jūnijs 2020, 10:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Garciems ir neliels piejūras ciematiņš Carnikavas pusē, kurā lielākoties valda miers un kārtība. Taču pavisam nesen Garciema ielās bija vērojami skati, kas drīzāk atgādina filmas, – tika vicināti ieroči, un kāds jauns vīrietis pat sacirsts ar cirvi, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Pagājušajā sestdienā citkārt tik mierīgajā Garciemā uzņemts video, kas liek izbrīnā ieplest acis. Diemžēl šī brīžiem pat nedaudz komiskā plūkšanās drīz vien izvērtusies pavisam citādāk, nekā varētu gaidīt, un, redzot ķildas sekas, smiekli vairs nenāk.

Bariņš nonācis vietējā veikalā, kur cīņa turpinājusies jau aiz letes, kur lietā likts pat gaļas cirvis, un iepriekš neapturamais cīnītājs nopietni ievainots rokā.

Likumsakarīgi, ka tikai brīdi vēlāk apkaimē ieradušies mediķi un ievainotais vīrietis nonācis viņu rokās, kā arī vairākas policijas ekipāžas, kas sākušas skaidrot, kas tad novedis līdz šādam - asiņainam iznākumam.

“It kā puiši nostājušies mašīnai priekšā, jo mašīna esot braukusi pa ceļa vidu, un sanākusi strīdēšanās par to, kurš pirmais brauks, kurš ies. Un tad tas viss turpinājās ar skriešanu šurp, un lielais ļembasts bija šeit iekšā,” stāsta veikala darbiniece.

Līdzīgas versijas par notikušo mums uztic arī citi vietējie - tikai palēnam gaismā nāk vēl vairākas nianses. Kā izrādās, viss sācies ar to, ka turpat netālu - vietā, kur video apturēti vairāki automobiļi, - ceļa vidū kaut ko nav sadalījuši divi kājāmgājēji un kāda vietējā iedzīvotāja, kura tobrīd atradusies pie vieglā auto stūres. Kurš kuram ko pateicis nav skaidrs, taču iereibušie gājēji vairākkārt iesituši pa sievietes automobili.

Tad nu kundze piezvanījusi savam dēlam, kurš tobrīd turpat netālu atpūties. Viņš kopā ar kādu draugu drīz vien ieradies notikuma vietā. Tad pie apvāršņa parādījies arī ierocis, taču, kā redzams video, tas nebūt neapturēja vienu no iereibušajiem, un, kamēr viens, acīmredzot jau pārmācīts, vāļājies pa asfaltu, otrs, par spīti viņa virzienā raidītajiem šāvieniem, ierādījis vietu abiem oponentiem.

Lai arī vietējie zina teikt, ka rezultātā cietušais vīrietis iepriekš redzēts vietējā bārā malkojam alu, nekas neesot liecinājis, ka viņš bijis agresīvs. Arī veikalniece ir pārsteigta par kadriem, kādos iemūžināts iepriekš turpat ciematiņā sastaptais.

“Degpunktā” izdevās sazināties arī ar vienu no video redzamajiem kungiem - vīrieti, kurš, kā pats skaidro, aizstāvoties lietā licis automašīnā esošo gāzes pistoli. Tā gan esot bijusi pielādēta ar skaņas patronām, līdz ar to nav apturējusi uzbrucēju, kas iepriekš uz ceļa esot uzbrucis drauga mātei.

Savukārt veikalā notikušais esot sekas tam, ka agresīvie vīrieši abus ”glābējus” esot tā teikt iedzinuši stūrī, kur lietā likts viss, kas gadījies pa rokai, dūres, alus kastes un pat cirvis. No tā laimīgā kārtā gan izdevies izvairīties, un rezultātā cīņas karstumā savainojies pats uzbrucējs. To, vai šī versija atbilst patiesībai, noskaidros Valsts policijas darbinieki, kuri pēc šā incidenta ierosinājuši divus kriminālprocesus - vienu par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību, savukārt otru par tīšu svešas mantas bojāšanu.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:26

Jaunākās diskusijas