Iedzīvotājus brīdina par krāpniekiem, kas uzdodas par ugunsdzēsējiem

tautaruna.lv 8.aprīlis 2020, 19:50
 
pixabay.com
Kāda mikroblogošanas vietnes twitter lietotāja brīdinājusi līdzcilvēkus par neģēļiem, kuri šo pandēmijas laiku izmanto, lai apkrāptu cilvēkus.
"Noziedzības līmenis jau sāk augt- atbrauc 2 vīrieši, mašīnu noliek ļoti tālu un zvanot pie durvīm saka, ka ir no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) un ir atnākuši pārbaudīt, vai ir dūmu detektori. Kad lūdz tuvāk uzrādīt dokumentus, aizbēg prom," savus sekotājus mikroblogošanas vietnē twitter informē Selma. Viņa arī norāda, ka par šādu gadījumu paziņots Valsts policijai.

VUGD pārstāvji nekavējoties par šo gadījumu snieguši savu komentāru norādot, ka dienesta amatpersonas ārkārtējās situācijas laikā neveic pārbaudes un dzīvojamā sektora apsekošanu. Par pārbaužu veikšanu VUGD brīdina iepriekš. "Ja pie jums nāk bez pieteikšanās, esiet piesardzīgi! Prasiet uzrādīt dienesta apliecību! Par aizdomīgiem gadījumiem ziņojiet Valsts policijai." uzsver glābēji.

Jau vēstīts, ka šis nav pirmais gadījums, kad krāpnieki uzdodas par kādas valsts oficiālās iestādes darbiniekiem. Arī Valsts policija savā mājaslapā atgādina, ka ir bijuši gadījumi, kad neģēļi uzdodas par AS “Latvijas gāze” darbinieku, kura mērķis, iegūstot uzticību, iekļūt privātīpašumā, lai izdarītu zādzību vai laupīšanu. Kā iemesls iekļūšanai privātīpašumā var būt vēlme pārbaudīt skaitītāja rādījumus, kā arī jebkurš cits ticams iemesls.

Lai nekļūtu par šādu krāpnieku upuri:

  1. Šaubu gadījumā jāpieprasa apsekotājus uzrādīt “GASO” darbinieku apliecības*;
  2. lai pārliecinātos, ka Jūsu īpašumā darbus veic “GASO” darbinieks, jāzvana: darba dienās no pulksten 8.00 līdz 17.00 - pa tālruņa numuru 155, pēc pulksten 17.00 un brīvdienās - pa tālruņa numuru 114;
  3. GASO” darbinieka apliecības paraugu un formastērpus var apskatīt GASO mājaslapas sadaļā “Atpazīsti GASO” - https://www.gaso.lv/atpazisti-gaso ;
  4. ja tiek konstatēts, ka notikusi krāpniecība, nekavējoties jāvēršas tuvākajā Valsts policijas iecirknī vai jāzvana pa tālruni 110.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:05

Jaunākās diskusijas