Ozolniekos vīrietis veikalā nogrūž sirmgalvi, jo viņa neesot ievērojusi 2 metru distanci

tautaruna.lv 3.aprīlis 2020, 18:40
 
Attēlam ilustratīva nozīme / F64 Photo Agency
Šodien kāds pagaidām neatpazīts vīrietis veikalā Ozolniekos nogrūda zemē klienti, kas neievēroja 2 metru distanci un pietuvojās pārāk tuvu minētajai personai. ELVI par šo gadījumu vērsīsies Valsts policijai, lai likumsargi izvērtē vīrieša rīcību.

SIA ELVI Latvija komercdirektore Laila Vārtukapteine stāsta: “ELVI veikalā Ozolniekos notikušais incidents ir ļoti nepatīkams starpgadījums, un, lai arī mēs kā uzņēmums nevaram nest atbildību par klientu rīcību, mūsu pienākums ir aicināt policiju izvērtēt notikušo

Lai arī video ir redzams, ka kundze pārkāpj 2 metru distanci, nekādi distancēšanās ierobežojumi nav atcēluši pašus galvenos cilvēcības principus - cieņu pret vecāka gada gājuma cilvēkiem, iejūtību, līdzcietību.

Distancēšanās ierobežojumi neļauj pielietot spēka paņēmienus pret līdzcilvēkiem! ELVI ir sazinājušies ar cietušās sirmgalves pārstāvjiem, kundzei nebija nepieciešama medicīniskā palīdzība un pēc mūsu rīcībā esošās informācijas arī patlaban viņa jūtas labi, tomēr uzskatām, ka gadījums ir pietiekoši nopietns, lai uz to vērstu likumsargu uzmanību. Tāpat kā atvainošanos par veikalā notikušo esam sagatavojuši sirmgalvei dāvanu karti, ko kundze varēs izmantot nākamajās iepirkšanās reizēs.”

Piektdien, 3. martā, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirkņa likumsargi saņēma informāciju un arī video ierakstu, kas ir izplatīts sociālajās vietnēs, par pagaidām nenoskaidrota vīrieša rīcību šī gada 2. martā kādā veikalā Ozolniekos, kur viņš pie norēķinu kases nogrūda zemē cienījama vecuma sievieti.

Likumsargi ir noskaidrojoši sievietes personību, un šobrīd tiek skaidroti visi notikušā apstākļi, kā arī ir ierosināta administratīvā lietvedība pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 167. panta par sīko huligānismu, par ko ir paredzēts naudas sods no 70 līdz 500 eiro, kā arī pēc 167 2. panta par maznozīmīga miesas bojājuma tīšu nodarīšanu, par ko ir paredzēts naudas sods no 200 līdz 430 eiro.

Valsts policija nosoda šādu rīcību un aicina cilvēkus būt iecietīgiem un izturēties citam pret citu ar cieņu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:57

Jaunākās diskusijas