Brīdina par krāpniekiem, kuri mēģina "iztīrīt" cilvēku bankas kontus

tautaruna.lv 26.marts 2020, 18:31
 
Pixabay
Valsts policija ziņo par jauniem krāpnieku paņēmieniem, kā "aptīt ap pirkstu" cilvēkus šajā laikā, kad pastiprināta uzmanība tiek pievērsta jaunā koronavīrusa izplatībai.
"Vēršam uzmanību, ka ir aktivizējušās personas, kuras pandēmijas laiku izmanto krāpšanas nolūkā. Iepriekš informējām par krāpniekiem, kuri no Latvijā un ārzemēs reģistrētiem tālruņa numuriem zvana iedzīvotājiem un piedāvā iegādāties zāles, kas it kā palīdzētu organismam cīnīties ar Covid-19.
Šoreiz mūsu rīcībā ir informācija, ka krāpnieki, izmantojot e-pasta starpniecību, piedāvā Covid-19 pandēmijas cietušajiem ieskaitīt naudu, iepriekš lūdzot nosūtīt personas datus un bankas kontu," ziņo Valsts policija.

Valsts policija

Policija aicina nereaģēt uz šādiem piedāvājumiem un neizpaust personīgo informāciju - nekādā gadījumā nevajadzētu atklāt savas pases vai cita apliecinošā dokumenta un norēķinu kartes numuru.

Krāpnieki var lūgt ne tikai norādīt iepriekšminēto, bet arī telefona numuru, personīgos datus, norēķinu kartes drošības kodu un pat internetbankas paroli.

Tāpat atgādinām, ka zem šādām viltus ziņas var slēpties arī pikšķerēšana - uzbrukuma veids, kas mēģina apmuļķot un mudina veikt darbības, kas var kaitēt, piemēram, nospiest kādu saiti, atklāt savu paroli vai atvērt inficētu pielikumu, tādējādi iegūstot personīgo informāciju vai pat piekļūstot internetbankas autorizācijas rīkam, piemēram, Smart-ID.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:21

Jaunākās diskusijas