VIDEO: Zināma jauna informācija par traģisko bērna nāvi Iecavā

Viktorija Gabrjuna 25.februāris 2020, 13:09
 
Ekrānšāviņš no video
Nedēļas nogalē traģisks satiksmes negadījums noticis Iecavā, kur zem autobusa riteņiem gāja bojā pamatskolas audzēknis, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Pa gājēju pārēju, kas atrodas Edvarta Virzas ielā, pašā Iecavas centrā, katru dienu ceļu mēro daudzi pilsētā dzīvojošie, - no rīta pārsvarā jaunieši, kas dodas uz skolu, pa dienu pensionāri un pieaugušie, jo blakus ir autoosta.

Diemžēl brīvdienās šajā vietā piedzīvota traģēdija, un šodien ceļmalā noliktas sēru sveces un ziedi. Sestdienas pievakarē uzņēmuma ”Nordeka” starppilsētu autobuss vēl līdz galam nenoskaidrotos apstākļos notriecis bērnu - pamatskolas skolnieku.

Spriežot pēc aculiecinieku teiktā, autobusa šoferis nebija pamanījis pa ielu skrienošo zēnu un ar priekšējo kreiso riteni burtiski pārbraucis viņam pāri. Tikai tad lielgabarīta transporta šoferis atskārtis, ka noticis kaut kas nelāgs un spiedis pa bremzēm. Pēc dažām minūtēm notikuma vietā ieradušies mediķi, valsts ugunsdrošības un glābšanas dienesta vīri, policisti un uzņēmuma ”Nordeka” pārstāvji. Diemžēl liktenis bija nežēlīgs un ārsti bezspēcīgi - no gūtajām traumām bērns mira.

Iedzīvotāji ziņo, kā liktenīgajā brīdī zēns šķērsojis gājēju pārēju kopā ar savu draugu, taču vienaudzis, ieraugot tuvojošos autobusu, paspējis pamukt malā. Kādēļ tikai viens no puikām pieņēmis pareizu lēmumu - šobrīd nav zināms.

Policisti kategoriski atsakās sniegt jebkādus komentārus par notikušo, pamatojoties uz kriminālprocesa ietvaros uzsākto izmeklēšanu, taču informāciju neliedz uzņēmuma ”Nordeka” pārstāvji: “Brauca no Rīgas uz Bausku un vajadzēja iebraukt Iecavas autoostā, apmainīties pasažieriem un turpināt reisu. Veicot manevru, šoferis neredzēja tos divus zēnus, un, kā liecina aculiecinieki, zēni gribēja pārskriet pāri pārējai. Viens apstājās, otrs nepaspēja apstāties un noslīdēja zem riteņiem. Ātruma tur nekāda nebija, protams. Tā kā autobuss ir liels, gabarīti lieli, acīmredzot šoferis vienkārši nepamanīja, neredzēja, tur tāda aklā zona parasti, ir īpaši labajā pusē. Tiešām ir grūti kaut ko pamanīt. Tiešām traģisks negadījums noticis, mūsu kolektīvs, visi pārdzīvojam šo gadījumu. Izsakām dziļu līdzjūtību vecākiem, tuviniekiem.”

34 gadus vecais šoferis uzņēmumā ”Nodreka” strādā no 2016. gada, darbu līdz šim pildījis kārtīgi, ceļu satiksmes noteikumus nebija pārkāpis. Šobrīd vadītājs, lai atgūtos no šoka, ir paņēmis slimības lapu. Valsts policijas izmeklētājiem tagad priekšā apjomīgs darbs, lai noskaidrotu traģēdijas cēloņus un, iespējams, iesaistīto vaina būs abpusēja, bet diemžēl nelabojama.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas