Iedzīvotāji ziņo par vīrieti, kurš tiešraidē automašīna dzer alu; policija nekavējoties rīkojas

Rita Lazda 24.februāris 2020, 22:36
 
Valsts policija
Vakar, 23. februārī, Valsts policijas sociālā tīkla kontā no iedzīvotāja tika saņemta vēstule, kurā minēts, ka kāda persona tobrīd video tiešraidē, kas redzama sociālajā tīklā, lieto alkoholiskos dzērienus un ik pa laikam pārvietojas ar automašīnu, informē Valsts policija (VP).

Reaģējot uz saņemto informāciju, tā nekavējoties tika nodota kolēģiem no Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Operatīvās vadības biroja, kas tālāk to nodeva Valsts policijas Salaspils iecirkņa dežūrdaļai, norādot arī iespējamo vīrieša atrašanās vietu. Likumsargi devās uz norādīto vietu, taču diemžēl tur nevienu nesastapa.

Pēc laika atkal tika saņemta informācija no kāda cita iedzīvotāja, ka tas pats vīrietis turpina video tiešraidē lietot alkoholiskos dzērienus, atrodoties automašīnā. Ņemot vērā risku, ka vīrietis pēc brīža var mainīt savu lokācijas vietu, pārvietojoties ar automašīnu manāmā alkohola reibumā, tādējādi apdraudot ne tikai sevi, bet arī citus satiksmes dalībniekus, arī šī informācija nekavējoties tika nodota kolēģiem no Valsts policijas Salaspils iecirkņa. Tāpat likumsargi informēja arī Ropažu novada pašvaldības policiju.

Ierodoties vietā, kur vīrietis atradās un vēl joprojām turpināja video tiešraidē dzert jau kuro alus pudeli pēc kārtas, likumsargi viņu pamanīja. Mirkli vēlāk vīrietis piedarbināja automašīnu un uzsāka kustību, pēc kā policisti viņu uzreiz aizturēja. Par notikušo tika informēti arī kolēģi no ceļu policijas, kas ieradās notikuma vietā. Veicot alkohola pārbaudi, vīrieša izelpā tika konstatētas 2,58 promiles.

Ceļu policisti 1985. gadā dzimušajam vīrietim noformēja administratīvā pārkāpuma protokolu pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149./15 panta ceturtā punkta, proti, par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles. Par šādu pārkāpumu vīrietim var tikt piemērots administratīvais arests no desmit līdz 15 diennaktīm, uzlikts naudas sods no 1200 līdz 1400 eiro un atņemtas transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Kopīgas sadarbības ar iedzīvotājiem un Valsts policijas darbiniekiem rezultātā jau laicīgi tika identificēta persona, kura sēdusies pie automašīnas stūres alkohola reibumā. Veiksmīgā sadarbība vēlreiz apliecina, ka ir ļoti svarīgi ziņot policijai par tādām situācijām, tādējādi jau laicīgi pasargājot sevi un citus satiksmes dalībniekus no iespējamās nelaimes.

Tāpat Valsts policija atgādina, ka alkohols un jebkāda transportlīdzekļa vadīšana ir pilnīgi nesavienojamas lietas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:58

Jaunākās diskusijas