VIDEO: Staicelē skolēni sarīko īstu neprātu

tautaruna.lv 11.februāris 2020, 7:00
 
Ekrānšāviņš no video
8. klases skolēni Alojas novada Staicelē iesaistās brutālā dūru vicināšanā. Kautiņos piedalās vieni un tie paši divi tīņi. Fiziski vājākais saņem spēcīgu sitienu, pēc kā smagi atsitas pret asfaltu. Vēl kādā situācijā šis pats zēns tiek vazāts pa Staiceles pamatskolas gaiteņa grīdu, sists un žņaugts, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

“Bez Tabu” rīcībā nonākuši divi video materiāli, kas iemūžināti Staicelē. Vienā nofilmēta 8. klases skolēna pārmācīšana Staiceles pamatskolā pērnā gada nogalē.

Pusaudzi gaitenī sit, žņaudz un vazā pa grīdu klasesbiedrs.

Otrs video uzņemts šā gada februāra sākumā Staiceles centrā. Tajā iepriekš fiziski cietušais saņem sitienu sejā no tā paša klasesbiedra, pēc kā smagi krīt pret asfaltu.

Abus video uzņēmuši vienaudži, situācijās blakus atrodas arī citi tīņi, kuri nepārtrauc izrēķināšanos. Tā vietā uzkurina pārspēku guvušo.


“Bez Tabu”, viesojoties Staiceles skolā, sastop abos video iemūžināto 8. klases audzēkni, kurš sitis klasesbiedru. Žurnālistam viņš stāsta, ka tādējādi pārmācījis otru puisi.


"Nav tā, ka nereaģējam. Kad notika šis otrais gadījums [ārpus skolas], uzreiz ziņojām policijai. Zēni sakāvās tāpēc, ka zēns, kuru sasita, bija ievietojis ļoti neķītras dziesmas “Youtube.com” par vienaudžiem. Tāpēc viņi sakāvās. Tie materiāli bija ļoti aizskaroši. Arī par viņu pašu [sitēju], viņa vecākiem sacerētas dziesmas un publicētas," pauž Sandra Brokāne, Staiceles pamatskolas direktore.

Skolas direktore Brokāne atskaņo vienu no skolēna sacerētajām repa dziesmām, kurā viņš patiesi velta rupjus vārdus sitēja draugam. Par to viņš ārpus skolas dabūjis pa muti. Esot arī citas dziesmas, kurās rupji apdziedāts puisis, kurš pēcāk izrēķinājās ar viņu, un viņa ģimene. Skolas direktore Brokāne stāsta, ka kautiņos cietušais mēdzot pazemot vājākus bērnus.

Valsts policijas (VP) Limbažu iecirkņa nepilngadīgo lietu inspektore Dace Pūce, kura iesaistījusies konflikta risināšanā, informē, ka kautiņos cietušais vai viņa tuvinieki nav vērsušies policijā ar iesniegumu, tāpēc pagaidām veic audzinošo darbu.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:54

Jaunākās diskusijas