VIDEO: Liekais svars, pastaigas - atklājas jaunas detaļas par melnā leoparda dzīvi Rīgas dzīvoklī

Baiba Puriņa 8.februāris 2020, 16:24
 
Caters News Agency/SCANPIX/LETA
Janvārī no kāda dzīvokļa Rīgā izņemts melnais leopards, un aizdomās par apdraudēto savvaļas dzīvnieku tirdzniecības noteikumu pārkāpšanu policijai sākusi kriminālprocesu, apliecināja policijas pārstāve. Tagad zināms vairāk par to, kā šādu dzīvnieku izdevies audzēt dzīvoklī Rīgā, vēsta raidījums "Degpunktā".

Policisti kopā ar dabas aizsardzības pārvaldes darbiniekiem ieradušies kādā dzīvoklī Skanstes ielas apkaimē, lai konfiscētu pavisam eksotisku dzīvnieku -melno leopardu.

Kāda saimniece, kas, visticamāk, panteru iegadījusies melnajā tirgū, pāris mēnešus to kārtīgi barojusi ar svaigu gaļu, gājusi pastaigās un leopardam ierādījusi atsevišķu istabu ar dīvānu. Visticamāk, atbildīgajiem dienestiem par reto dzīvnieku kļuvis zināms no kaimiņiem, kas vairākkārt manījuši plēsēju savas mājas kāpņutelpā. Policisti pret saimnieci uzsākuši kriminālprocesu par apdraudēto savvaļas dzīvnieku tirdzniecības noteikumu pārkāpšanu, bet leopards nonācis Rīgas zoodārzā.

Leoparda īpašniece, visticamāk, pat nenojauta kādai bīstamībai viņa pakļāvusi pati sevi, zem viena jumta dzīvojot ar bīstamo plēsēju. Kāda no reizēm, kad kundze baroja dzīvnieku un kontaktējās ar to, varēja beigties traģiski.

Leopards ticis regulāri lutināts ar gaļas produktiem, bet lielāko daļu savas dzīves pavadījis četrās sienās un nebija tērējis daudz enerģijas. Aptuveni 15 mēnešus vecajam zvēram konstatēts izteikts liekais svars.

Šobrīd policisti neatklāj, kādā stadijā atrodas izmeklēšana. Tāpat nav zināms no kurienes ticis iegādāts un atvests leopards. Dabas aizsardzības pārvaldē atklāj, ka problēma ar dzīvnieku kontrabandu eksistē jau gadiem ilgi, taču pēdējo piecu gadu laikā pieaudzis pieprasījums pēc eksotiskiem dzīvniekiem un putniem.

Leoparda saimniecei par izdarīto noziegumu draud iespaidīgs naudas sods, piespiedu darbi vai pat cietumsods uz laiku līdz diviem gadiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:01

Jaunākās diskusijas