Brīdina par krāpnieku grupējumu Rīgas autoostā

tautaruna.lv 21.janvāris 2020, 7:00
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Vitauts autoostā pamanījis kādu sievieti, kura uzrunājusi gados vecus cilvēkus. Ja sarunas sākumā pensionāram novēlēts laimīgs 2020. gads, tad sarunas noslēgumā jau no seniora tiek lūgta nauda. Kā norāda aculiecinieks, sieviete izvēlas tādus sarunas biedrus, kuri ir pensijas vecumā vai arī nespēj sevi pasargāt, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Tāpat nereti šie darboņi uzdodas par ārzemniekiem, kuri meklē veidu, kā nokļūt lidostā. Kad saņem atbildes, arī pasniedz dāvanas, par kurām pēc tam tiek lūgta samaksa.

Vienu no šīm krāpniecēm aculiecinieks iemūžināja ar savu tālruni. Attēlā redzams, ka dāmai līdzi ir liels maiss, kura saturu viņa arī cenšoties pārdot.

"Parādiet cilvēkiem čigānieti, kura mēģina apkrāpt vecus cilvēkus Rīgas autoostā. Uzdodas par paziņu tantiņām, vēl labu veselību, pēc tam sākas naudas izmānīšana, piedāvājot it kā pa lēto labas mantas, bet tur vecas lupatas. Šo es aizdzinu, bet viņu tur ir tik daudz kā tarakānu. Kur apsardze, ka to nepamana?" pauž aculiecinieks.

Autoostā strādājošie šīs darbones esot pamanījuši un norāda, ka viņām diezgan veikli izdodas apstrādāt savus upurus un tikt pie naudas. Autoostas administrācijas darbiniece atzīst, ka nereti pa skaļruņiem pasažierus aicina uzmanīt savas personīgās mantas: ”Mēs pa skaļruņiem sakām, lai cilvēki ir uzmanīgi, lai sargā somas un makus. Bieži ir autoostā. Kā uz darbu nāk.”

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:39

Jaunākās diskusijas