Gaišā dienas laikā Vecrīgā "nolaupīts" cilvēks; policija skaidro notikušo

tautaruna.lv 17.janvāris 2020, 13:41
 
Valsts policija
Vakar, 16. janvārī, pulksten 13.20 Valsts policija saņēma izsaukumu no kāda aculiecinieka, kurš ziņoja par iespējamu personas nolaupīšanu Vecrīgā. Garāmgājēji bija kļuvuši par aculieciniekiem tam, ka divi jaunieši, kuriem uz sejas bija maskas ar kādreizējā ASV prezidenta un pašreizējā Krievijas prezidenta attēliem, Rīgā, Audēju ielā, esot situši trešo jaunieti, pēc tam ar varu viņu iegrūduši Volvo markas vieglās automašīnas bagāžniekā un aizbraukuši.

Ņemot vērā, ka ikviena informācija par personas veselības un dzīvības apdraudējumu tiek uztverta nopietni, Valsts policija nekavējoties reaģēja uz šo izsaukumu un devās uz norādīto vietu. Valsts policijas patruļpolicisti netālu no notikuma vietas Vecrīgā pamanīja novietotu aprakstam atbilstošu automašīnu. Tajā iekšā sēdošie jaunieši,tobrīd jau bez maskām, vēroja apkārtnē notiekošo.

Likumsargi visus trīs iesaistītos jauniešus nogādāja policijas iecirknī paskaidrojumu sniegšanai. Viņi policijai paskaidroja, ka tas bijis sociālais eksperiments par to, kā sabiedrība rīkosies šādā situācijā. Nofilmēto videomateriālu viņi vēlējušies publicēt interneta resursos. izrādījās, ka trešā jaunieša sišana bijis inscinējums, un viņš nebija fiziski cietis.
Policisti ar visiem trim jauniešiem, kuri dzimuši 1994. gadā, veica pārrunas, informējot par šādas rīcības sekām. Saistībā ar notikušo tika uzsākta administratīvā lietvedība pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 167. panta - par sīko huligānismu. Par šādu pārkāpumu uzliek naudas sodu no 70 līdz 500 eiro.

Valsts policija atgādina, ka šādu ar sabiedrības apdraudējumu saistītu notikumu inscinēšana nav joks. Tā ir sodāma rīcība, turklāt reaģējot uz šādiem gadījumiem, tiek tērēts laiks palīdzības sniegšanai kādam, kuram tas tiešām nepieciešams. Diemžēl pastāv arī risks, ka iedzīvotāji, kuri saskārušies ar šādu gadījumu, turpmāk būs vienaldzīgāki un nevērsīsies policijā, ja policijas palīdzība patiešām būs nepieciešama. Vienlaikus policija atgādina, ka arī turpmāk reaģēs uz izsaukumiem un aicina iedzīvotājus nepaiet garām cilvēkiem, kuriem nepieciešama palīdzība, un, rodoties aizdomās par noziegumu, zvanīt pa tālruņa numuru 110!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:04

Jaunākās diskusijas