VIDEO: Dobeles novada deputāts stājies tiesas priekšā saistībā ar pusaudža nāvi Auru pagastā

tautaruna.lv 17.janvāris 2020, 14:30
 
Jānis Saliņš/F64
Pirms laika Auru pagastā, strādājot vasaras darbu, gāja bojā pusaudzis. Līdz tiesai krimināllieta nonāca salīdzinoši vēlu, un tikai ceturtdien sāka pratināt lieciniekus, vēstīja raidījums "Degpunktā".
Pagājis pusotrs gads, kopš saimniecībā ”Auru grauds” strādājošais septiņpadsmit gadus vecais skolnieks mira slimnīcas palātā no darbā gūtajiem ievainojumiem.

Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Laura Majevska 2019. gada augustā atklāja, ka abi apsūdzētie darba devēji savu vainu noliedz un nevēlas izciest likumā noteikto sodu. Uzņēmuma īpašnieks zēnam neizsniedza darbam paredzētu apģērbu, kā arī neizskaidroja pareizu apiešanos ar agroķīmijas vielām, kas izraisīja pusaudža nāvi.

Ceturtdien Zemgales rajona tiesa sāka skatīt kriminālprocesu, kurā apsūdzēts deputāts Viktors Eihmanis un viņa dēls Ervīns. Tiesas sēde notika aiz slēgtām durvīm, un gaitenī sēdošie liecinieki baidījās procesu komentēt.

Noskaņa pie tiesas sēdes kabineta bija drūma. Saskaņā ar krimināllikumu kooperatīva “Auru grauds” direktoram Viktoram Eihmanim draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods. Arī viņa dēls, Ervīns, būdams uzņēmējsabiedrības vadītājs, bija atbildīgs par darbinieku drošību, un tiesā tiks lemts arī viņam piemērojamais sods.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:24

Jaunākās diskusijas