VIDEO: Daudzbērnu mātei Koknesē nākas dzīvot lielās bailēs

tautaruna.lv 19.janvāris 2020, 15:42
 
Vladislavs Proškins/F64
Koknesiete Jolanta civillaulībā ar 10 gadus vecāko Juri nodzīvoja deviņus gadus, attiecībās pārim piedzima seši bērni. Nu jau divus gadus pāris nedzīvo kopā, tēvam ir pārtrauktas aizgādības tiesības, tomēr viņš saskarsmi ar atvasēm cenšas panākt pat ar krimināliem paņēmieniem, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

"Izšķīrāmies, kad sāka lietot alkoholu. Viņam nemaz daudz nevajadzēja iedzert, lai paceltu pret mani rokas, vienkārši aizgāju prom. Negribēju sagaidīt nākamo reizi. Vēlāk mūs ar bērniem ievietoja krīzes centrā. Iznākot no krīzes centra, viņam bija piemērots liegums tuvoties man," stāsta Jolanta.


Liegums traucēja tēvam tikties ar bērniem, jo atvases dzīvoja pie viņas, stāsta Jolanta. Tāpēc sieviete atcēla tuvošanās aizliegumu. Tēvam tika atļauts tikties ar bērniem tikai ar mātes atļauju.


"Viņš sāka nevest bērnus laicīgi mājās. Paņēma bez atļaujas. Tagad ir tā, ka nevaru pat normāli strādāt, jāved bērni uz skolu, jāsagaida no skolas, jo viņš vienkārši tur sēž un viņus gaida. Pat skola viņam aizliegusi iet viņu teritorijā. Ir nācis uz skolu alkohola reibumā, gājis tāds arī pie sociālā pedagoga. Bērniem kauns no tā, bet viņš to nesaprot. Viņš domā, ka jācenšas aizsargāt bērni, bet - no kā?" pauž Jolanta.



Nu jau ilgstoši aizgādības tiesības bērnu tēvam Jurim ir apturētas. Vīrietis gan vairākkārt pieprasījis saskarsmes tiesības, tomēr nav spējis uzlabot bāriņtiesas uzdoto - uzlabot dzīves apstākļus.


"Viņš zog bērnus. Skolas vecuma bērns ar mani atnāk līdz bērnudārzam un tālāk aiziet viens uz skolu, bet skolā nenonāk. Mums katru nakti ir tā, ka meita no katra trokšņa mostas, neguļ, jo viņai ir bail. Tad man jāiet pārbaudīt ap māju, jāpārbauda, vai atkal kaut ko neizsitīs," stāsta Jolanta.


Ārdījies Juris ir pamatīgi, stāsta Jolanta. Piemēram, sitis sievietes dzīvokļa logus.

Juri izdodas sastapt netālu no viņa neoficiālās darba vietas. Viņš uzskata, ka Jolanta bērnus noskaņo pret viņu. Tāpat viņš uzskata, ka bērniem klājas slikti pie mātes.


Juris policijai daudz reižu ziņojis par Jolantas uzdzīvi, tomēr, kā stāsta Valsts policijas (VP) Aizkraukles iecirknī, pēc izsaukumiem Jolantai nav konstatēts alkohola reibums. Savukārt pats Juris pēdējo 10 gadu laikā vairāk nekā 20 reižu administratīvi sodīts, viņam piemēroti arī sodi par kriminālpārkāpumiem. Tagad procesā esot vēl dažas krimināllietas, stāsta VP Aizkraukles iecirknī.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:38

Jaunākās diskusijas