Rūjienā jauns puisis trīs reizes aplaupa vienu veikalu

tautaruna.lv 14.janvāris 2020, 7:00
 
Aivars Ķesteris/F64
Visas laupīšanas notikušas nakts aizsegā un veikalā iekļūts, izsitot ieejas durvīm rūti. No veikala nozagti gan alkoholiski dzērieni, gan tabakas izstrādājumi. Tāpat iespējamais garnadzis nolēmis līdzi paņemt arī piparkūkas, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Vietējie iedzīvotāji par notikušo ir informēti, taču īpašu uztraukumu neizrāda, kā arī piesardzību, piemēram, pārbaudot, vai mitekļa durvis ir aizslēgtas, neievēro.

"Pirmā laupīšana notikusi naktī uz 20. decembri. Nākamo reizi zagļi veikalā atgriezušies jau pēc piecām dienām. Ar to gan viņiem nebija gana, tādēļ vēl pēc piecām dienām viņi atkal, nu jau trešo reizi, atgriezušies tajā pašā veikalā," stāsta vietējais iedzīvotājs Didzis.

Kā atklāj Valsts policijas Valmieras iecirkņa priekšnieks Andris Šteimaks, jau nākamajā dienā pēc pirmās veikala aplaupīšanas likumsargiem izdevies aizturēt vienu no laupītājiem. Tas izrādījies kāds nepilngadīgs rūjienietis. Kaut iepriekš viņš nav sodīts, likumsargu redzeslokā viņš nonācis arī pirms šīs epizodes.

Iespējamajam zaglim netika piemērots drošības līdzeklis, kas būtu saistīts ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, kas zaglim ļāva notikuma vietā atgriezties jau pēc piecām dienām un pārkāpumu izdarīt atkārtoti. Šoreiz gan likumsargi ieguva pierādījumus, kas apliecina, ka nepilngadīgā persona darbojusies grupā. Tikai trešajā reizē, pateicoties veikala apsargam, izdevies aizturēt arī otru iesaistīto personu, kas iepriekš no policijas veiksmīgi izvairījās.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:44

Jaunākās diskusijas