Svētku svinētāji Liepājā melo par negadījumu, lai tikai ātrāk atbrauktu mediķi

Rita Lazda 7.janvāris 2020, 12:34
 
Valsts policija
Šā gada 5.janvārī neilgi pēc pusnakts Valsts policijā tika saņemta informācija par to, ka Liepājā, kādā restorānā divi vīrieši traucēja mieru un sabiedrisko kārtību. Ierodoties notikuma vietā, tika sastapti agresīvi noskaņoti vīrieši, kuri turpat tika aizturēti, informē Valsts policijā.
Restorāna darbinieks paskaidroja, ka iestādes telpās atradās personas, kuras neadekvāti uzvedās, tāpēc viņš palūdzis vīriešus restorāna telpas pamest, pēc kā viņi sākuši rupji izteikties. Personas tika izraidītas no iestādes, taču pie iestādes durvīm viņi sākuši pielietot fizisku spēku pret iestādes darbiniekiem un centās tikt atpakaļ telpās.

Vīrieši pēc aizturēšanas tika nogādāti Valsts policijā un viņiem tika noformēti administratīvo pārkāpumu protokoli par sabiedriskā miera traucēšanu, kas izpaužas kā necieņa pret sabiedrību vai bezkaunīga rīcība, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot cilvēku mieru, iestāžu, uzņēmumu vai organizāciju darbu. Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par šādu pārkāpumu uzliek naudas sodu no 70 līdz 5000 eiro.

Tāpat svētdien tika saņemta informācija par to, ka Liepājā, Karostā, kādā dzīvoklī ir sadurts cilvēks. Ierodoties notikuma vietā, dzīvoklī tika sastapti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki un divi vīrieši, viens no tiem gulēja gultā, taču durtas brūces vīrieša ķermenī netika konstatētas. Vīrietis paskaidroja, ka pateica telefonsarunā, ka draugs ir sadurts, lai Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki ātrāk atbrauktu. Noskaidrots, ka personas alkoholu lietojušas kopš vecā gada un draugam ir palicis slikti, tāpēc bija nepieciešama medicīniskā palīdzība.

Vīrietim tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par apzinātu nepamatotu speciālo dienestu izsaukšanu. Par šādu pārkāpumu uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 35 līdz 140 eiro, bet juridiskajām personām — no 140 līdz 1400 eiro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:27

Jaunākās diskusijas