Pēc traģiskās kvadraciklista nāves Madonas pusē brīdina par bīstamību arī citos mežos

Viktorija Gabrjuna 7.janvāris 2020, 11:30
 
Kaspars Krafts/F64
Nesen kļuva zināms, ka, Madonas novadā, iebraucot pār ceļu pārvilktā trosē, miris kvadricikla vadītājs. Sākotnējā informācija liecina, ka vīrietis, vadot kvadriciklu, iebrauca pār ceļu novilktā trosē. Kāds sociālā tīkla Facebook lietotājs apkopojis informāciju, parādot, ka mēģinājumu sakpropļot vai nogalināt moto un velo braucējus Latvijas mežos, nostiepjot trosi pāri ceļam nemaz nav retums.

"Neatbalstu braukšanu tur, kur to nedrīkst un neatbalstu šādas metodes braukšanas ierobežošanai.

Meža likumā teikts, ka fiziskām personām ir tiesības brīvi uzturēties un pārvietoties valsts un pašvaldības mežā, bet privātajos mežos to var ierobežot un šādā gadījumā meža īpašnieka vai tiesiskā valdītāja pienākums ir norobežot attiecīgo teritoriju ar pārskatāmiem brīdinājuma uzrakstiem.

Tas pats likums arī nosaka, ka transportlīdzekļus atļauts lietot, tikai pārvietojoties pa ceļiem un dabiskām brauktuvēm (ne vairāk kā četrus metrus plata neizbūvēta brauktuve meža apsaimniekošanas un aizsardzības vajadzībām). Ja braucēji apdraud kāda mieru, klusumu vai pārliecību, tad "ierobežotāji" - veselību un dzīvību.. vienam nepatīk, ka viņam pārāk tuvu braukā, viņš nostiepj pāri nepamanāmu trosi/stiepli, lai kāds nositās vai traumējas, otrs paņem bisi un šauj virsū.. nav tā kā par traku!?

Ja tas ir privātīpašums, lai uzliek vārtus, vai barjeru un atbilstošas ceļa zīmes / informāciju. Un vēl - ja braucēji eventuāli var tikt saukti pie atbildības pēc Administratīvās atbildības likuma, tad "ierobežotāji", kad kāds ies bojā vai gūs miesas bojājumus uz viņa troses - pēc Krimināllikuma. Cilvēki, attopieties!" raksta Facebook lietotājs.

Viņa apkopotajās fotogrāfijās redzams, ka arī citviet Latvijas mežos velo un moto braucējiem tiek radīti dažādi šķēršļi, gan nostiepjot stieples, gan uz ceļa saliekot zarus.

Kā vakar kļuva zināms, Madonas novadā, iebraucot pār ceļu pārvilktā trosē, miris kvadricikla vadītājs.

Negadījums notika svētdien ap plkst.14.20 Aronas pagastā.

Cietušais no gūtajām traumām mira.

Policija sākusi kriminālprocesu un skaidro negadījuma apstākļus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:50

Jaunākās diskusijas