Domā līdzi – nedalies! Policija brīdina par soctīklos izplatītu viltus ziņu

Lelde Veinberga 12.decembris 2019, 19:15
 
Valsts policija
Valsts policija novērojusi, ka interneta resursos klejo kārtējā viltus ziņa. Turklāt ar to saistīta satraucoša tendence – sociālajos tīklos ar to dalījušies tūkstošiem iedzīvotāju, nemaz nepārliecinoties par informācijas patiesumu.

Šajā viltus ziņā norādīts, ka Liepājā kādā mājā it kā atrasts pamests zīdaiņa līķis. Mirušo bērnu it kā 8. decembrī atraduši bērna radinieki un sazinājušies ar policiju.

Policija vērš uzmanību, ka šī informācija nav patiesa! Valsts policija nav saņēmusi informāciju par šādu gadījumu.

Analizējot šo ziņu, secināms, ka, viltus ziņas autori par pamatu stāstam, visdrīzāk, ņēmuši līdzīgu gadījumu Lietuvā, Klaipēdā, kur nesen atrasts miris bērns sadalīšanās stadijā, un saistībā ar notikušo Lietuvas policija meklēšanā izsludināja bērna māti un viņas dzīvesbiedru, izplatot viņu fotogrāfijas plašsaziņas līdzekļos. Vēlāk policija abus meklēšanā izsludinātos aizturēja. Savukārt minētā portālā, kas reģistrēts ar “LV” domēnu, izmantota šī Lietuvas policijas meklēšanā izsludinātās sievietes fotogrāfija. Līdz ar to nav pamata uzskatīt, ka Latvijā šāds gadījums ir noticis.

Satraucoši, ka sociālajā tīklā “Facebook” šo ziņu līdz šim brīdim ir pārpublicējuši 4,7 tūkstoši iedzīvotāji, neizvērtējot informācijas patiesumu un tādējādi popularizējot attiecīgo "klikšķu" portālu, turpinot viltus ziņu izplatību un vairojot šo portālu uzturētāju peļņu.

Valsts policija aicina iedzīvotājus kritiski izvērtēt interneta resursos publicēto informāciju, neatbalstīt viltus ziņu vietnes un nevairot negodprātīgu portālu uzturētāju peļņu, ar tām daloties sociālajos tīklos. Tāpat tiek atgādināts, ka Valsts policijas oficiālajai informācijai var sekot līdzi mūsu oficiālajos sociālo tīklu kontos vai mājaslapā!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:35

Jaunākās diskusijas