Liepājā bērnu acu priekšā sadedzina kaķi; vainīgo nesodīs

tautaruna.lv 12.decembris 2019, 17:20
 
Eduards Dundurs/F64
Pirms vairāk nekā trīs gadiem sabiedrībā ažiotāžu raisīja informācija, ka kāds vīrietis Kapsēdē, iespējams, sadedzinājis dzīvu kaķi. Tomēr pie atbildības neviens nav un arī netiks saukts, atsaucoties uz "Kurzemes Vārdu", raksta "liepajniekiem.lv".
2016.gada 13.martā dzīvnieku aizsardzības biedrības "Liberta" vadītāja Ildze Leimante saņēma zvanu no divām meitenēm, kuras mācās Kapsēdē. Meitenes stāstīja, ka pie garāžām atradušas kaķi ar traumētu kāju.

"Liberta" pārstāvji braukuši kaķim pakaļ, taču pēc neilga laika atkārtoti saņēmuši zvanu, un meitenes stāstījušas, ka viņām piegājis klāt vietējais iedzīvotājs, kurš paziņojis, ka kaķi dzīvu aprakšot vai nošaušot. Zinot, ka vīrietim pieejams ierocis, meitenes nobijušās un pagājušas nostāk.

Kad "Liberta" pārstāvji ieradušies Kapsēdē, kaķis bija pazudis. "Apstaigājām apkārtni, bet traumēto kaķi neatradām, tāpēc devāmies pie personas, kura bija draudējusi dzīvnieku nogalināt. Persona tajā mirklī lietoja alkoholu un apgalvoja, ka nezinot, par ko runājam, un ar bērniem neesot runājis. Sarunas laikā izdzirdējām bērnu histēriskus kliedzienus, ka kaķis deg. Aizskrienot pie bērniem, mums pavērās asinis stindzinoša aina - ugunskurā tiešām bija kaķa mirstīgās atliekas, kuras vēl kūpēja. Diemžēl viņš vairs nebija glābjams," toreiz stāstīja I. Leimante.

Policija uzsāka kriminālprocesu par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku, kuras rezultātā tas gājis bojā vai sakropļots, vai par dzīvnieka spīdzināšanu.

VP pārstāve Madara Šeršņova skaidroja, ka liecinieku liecības bijušas atšķirīgas. Kāds liecinājis, ka ceļmalā redzējis jau mirušu kaķi, kas nobraukts, un, iespējams, ugunskurā iemests šis beigtais dzīvnieks.

"Šajā kriminālprocesā izmeklēšana ir izbeigta pierādījumu trūkuma dēļ. Ekspertīzē nebija iespējams noteikt kaķa nāves iemeslu un nāves iestāšanās laiku," informēja M. Šeršņova.

I. Leimante versijai, ka ugunskurā iemests cits - jau beigts - kaķis, gan netic. "Kad bērni zvanīja, bija dzīvs kaķis. Kur tik īsā laika periodā pēkšņi uzradās cits kaķis?"

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:26

Jaunākās diskusijas