Pēc traģiskajiem notikumiem Madonā atgādina par četru cilvēku nāvi Liepājas pusē

Rita Lazda 4.decembris 2019, 11:52
 
EPA/SCANPIX/LETA
Šī nedēļa sākās ar traģisku vēsti no Madonas novada, kur agrā pirmdienas rītā dīķi noslīkušā auto atrasti četri miruši cilvēki. Lai gan bieži par šādām traģēdijām Latvijā nav nācies dzirdēt, izrādās, ka līdzīgi traģēdija reiz notikusi arī Liepājas pusē.
Pirms piecpadsmit gadiem decembrī, tumšā svētdienas vakarā pie Vecpils pagasta "Smēdēm" no Liepājas šosejas bija noslīdējusi un ceļmalas seklajā dīķī iegāzusies mašīna, kurā atradās Siliņu ģimene - uzņēmējs, firmas "UPTK" līdzīpašnieks Valdis, viņa sieva Ligita un viņu abi bērni, jaunā baletdejotāja Linda un students Uldis. "Kurzemes Vārds" toreiz rakstīja, ka no ūdenī iegrimušās mašīnas laukā rēgojušies vien riteņi, dīķa dziļums bijis nedaudz vairāk par pusmetru. Neviens no ģimenes locekļiem nebija ticis ārā no auto, visi gāja bojā, vēsta portāls "liepājniekiem.lv".

Mašīna toreiz bija kā pārslīdējusi pāri dīķim un nogrimusi tā otrajā pusē, blakus akai. Māju saimniece, arī kādreizējā liepājniece Ausma Kokareviča, dīķī nogrimušo Siliņu ģimeni atceroties, vasarās uz akas uzliek ziedošu puķu trauku. "Decembris kad nāk - nu ja, 19. decembrī tas notika -, tad man tas viss ir kā acu priekšā," viņa saka. "Ceļš toreiz bija diezgan paslidens, dīķis vēl nebija aizsalis. Naktī maza sniega kārtiņa uzsnigusi. Mašīna gāja iekšā dīķī pretim šķūnim," viņa rāda, "un pie akas nogrima."

Drīz pēc traģēdijas ceļmalu no dīķa norobežoja ar drošības margām. Pēc šosejas rekonstrukcijas barjeras atjaunoja. Šajā līkumā abos virzienos spēkā ir ātruma ierobežojums līdz 70 kilometriem stundā. Tagad šoseja ir palikusi drošāka - uzskata Ausma Kokareviča, kura traģēdijas vakaru nav aizmirsusi. Kopš 1997. gada viņa dzīvo "Smēdēs" un atceras, ka šajā laikā te bijušas vismaz piecas avārijas, kurās šajā līkumā mašīnas nobraukušas no ceļa. Pēc tam, kad uzliktas barjeras, vairs ne, tikai reiz kāds auto tās iebuktējis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:36

Jaunākās diskusijas