VIDEO: Āgenskalnā konkurenti terorizē veikala darbiniekus; ķeras pat pie dedzināšanas

tautaruna.lv 21.novembris 2019, 18:36
 
Ekrānuzņēmums no video/Degpunktā
Kāda diennakts veikala darbinieki Rīgā ķērušies pie agresīvām metodēm, lai aizbiedētu konkurentus no blakus telpām, vēsta raidījums "Degpunktā". Vīrietis kapucē un ar aizsegtu seju nakts aizsegā iemetis veikala telpās benzīna kannu un degošu priekšmetu.

Āgenskalnā, iepretim Nacionālajai bibliotēkai, pirms aptuveni gada atvērts pārtikas veikals “Lats”. Jau veikalā atklāšanas dienā telpai izsists logs, un arī turpmāk sekoja citi terorizēšanas un iebiedēšanas veidi.

“Mums ir aizdomas, ka šādi varētu rīkoties personas, kurām mēs šajā objektā traucējam, un tie noteikti ir mūsu konkurenti. Iepriekš ir bijuši gadījumi, ka izsit logus, tiek sabojātu kondicionieri,” stāsta Kristaps, kurš strādā veikalā “Lats”.

Nelabvēļu sīkā huligānisma piekopšana nebija pietiekami iedarbīga, lai liktu konkurentiem no “Lata” meklēt darba telpas citur, tāpēc pagājušajā nedēļā tika paveikts smags noziegums, kas paredz kriminālatbildību - izsists logs, un kāds cilvēks kapucē iemetis veikalā kannu un aizdedzinātu priekšmetu.

Kanna, kas iemesta biroja telpā, bija pilna ar degvielu. Ņemot vērā, ka tur atradās koka mēbeles, papīra dokumenti, kā arī elektrības vadi, ugunsgrēks ātri vien pieņēmās platībā. Kad otrā stāva iedzīvotājs pamanīja liesmu mēles, istaba jau dega 20 kvadrātmetru platībā. Aptuveni 10 minūtes pēc zvana ugunsdzēsējiem tika uzsākti dzēšanas darbi.

Kopš ļaunprātīgās dedzināšanas veikalnieki katru rītu uz darbu nāk pamatīgi noraizējušies. Ja ļaundari netiks notverti un sodīti, darbiniekiem nav garantiju, ka nākotnē uzbrukumi neatkārtosies ar vēl lielāku sparu.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:46

Jaunākās diskusijas