VIDEO: Jauns pavērsiens jaunieša vardarbībā pret sirmgalvi Vecpiebalgā

tautaruna.lv 21.novembris 2019, 14:30
 
Aivars Ķesteris/F64
Pirms dažādām nedēļām Latviju pāršalca baisas ziņas no Vecpiebalgas puses – 2000. gadā dzimis jaunietis brutāli ar kājām un rokām sit sirmgalvi. Pēc sitieniem gulošo kungu aplej ar verdošu ūdeni. Prātam neaptveramās darbības nofilmē un ievieto internetā. Raidījums "Bez Tabu" noskaidrojis vairāk par notikušo.

Vecpiebalgā par notikušo zina visi. Tāpat lielākā daļa iedzīvotāju pazīst ne tikai cietušo pensionāru, bet arī 19 gadus veco jaunieti, kurš fiziski un morāli iespaidojis kungu. Iedzīvotāji atklāj, ka zēns audzis bez mammas, rūpes par viņu uzņēmies tēvs, kurš, pēc vietējo teiktā, strādājis kurtuvē, kurā dēls pacēlis roku.

Komplekss, kurā atrodas kurināmā telpa, ir liels. Blakus atrodas garāžas, automašīnu serviss, kafejnīca. Viens no darbiniekiem stāsta, ka jaunieti nekad neesot redzējis, taču uzskata, ka par pastrādāto būtu jāsaņem nāves sods.

Cietušo sirmgalvi iedzīvotāji raksturo kā miermīlīgu. Atzīst, ka pensionārs bieži lietojis alkoholu, pēc tam staigājis pa pilsētas ielām, taču iedzeršanas nekad neesot beigušās ar nepatikšanām. Pāridarītājs dzīvojot bez mātes, par viņu rūpējoties tēvs.

Vietējie ir šokēti, ka tieši konkrētais zēns pastrādājis šausminošās lietas - viņš vienmēr esot bijis pieklājīgs, sveicinājis apkārtējos, un nekas neliecinājis, ka tieši viņš uz to varētu būt spējīgs.

Cēsu iecirkņa kriminālpolicijas priekšnieka vietnieks Guntis Gailis apstiprina, ka jaunietis šobrīd atrodas apcietinājumā. Izmeklēšanas process turpinoties, jaunietim noteiktas ekspertīzes, lai varētu lemt, vai viņš ir pieskaitāms. Ja veselības problēmas nekonstatē, tiesa notiek vispārpieņemtā kārtībā, ja konstatē - viens no soda veidiem par izdarīto var būt piespiedu ārstēšanās.

Šobrīd neesot zināmas versijas par iespējamajiem iemesliem, kas mudinājušas jaunieti tā rīkoties. Zināms, ka pēc notikušā pensionārs nekavējoties nogādāts ārstniecības iestādē, šobrīd viņa stāvoklis ir stabils.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:17

Jaunākās diskusijas