VIDEO: Juglas fotoradara dedzinātājiem draud 10 gadi cietumā

tautaruna.lv 20.novembris 2019, 13:11
 
Ekrānšāviņš no video
Rīgā viens vai vairāki noziedznieki, izmantojot degšķidrumu un vecas riepas, aizdedzinājuši stacionāro fotoradaru. Vainīgie, neviena nemanīti, paspēja aizbēgt no notikuma vietas, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Naktī uz pirmdienu daži Brīvības ielas 363. nama iedzīvotāji savu logu rūtīs redzēja savādu atspīdumu un mirgojošas gaismas.

Ceļa malā bija redzama prāva lāpa, kuru pārņēma atklātas liesmas. Izrādās, degošais priekšmets bija stacionārais fotoradars, kas apkrauts ar automašīnas riepām labākai degšanai.

Blakus sadedzinātajam radaram joprojām mētājas pamatīgs baļķis, kura gals ir manāmi apsvilis. Acīmredzot ļaundari to izmantojuši, lai no droša attāluma pielaistu uguni riepām, kas iepriekš aplietas ar degšķidrumu. Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāve stāsta, ka ierīces atjaunošana maksās vairāk nekā 50 000 eiro.

Policija par notikušo uzsākusi kriminālprocesu par svešas mantas tīšu iznīcināšanu, kas vainīgajiem paredz cietumsodu līdz 10 gadiem. Rīgas Teikas iecirknī stāsta, ka pašlaik tiek skaidroti vainīgie un aizdomās turamo vēl nav.

Pirms diviem gadiem dažādās vietās Latvijā uzdarbojās vandaļi, kas sadedzināja kopā piecus fotoradarus. Diemžēl neviena no izmeklēšanām nav beigusies rezultatīvi, un vainīgie joprojām atrodas uz brīvām kājām.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:21

Jaunākās diskusijas