Jauna informācija par trīs latviešu makšķernieku nāvi Īrijā

tautaruna.lv 14.novembris 2019, 10:55
 
AFP/SCANPIX/LETA
Pirms aptuveni gada tika saņemta traģiska vēsts par to, ka ārvalstīs gājuši bojā trīs makšķernieki no Latvijas. Portāls "Baltic-Ireland" vēsta par jaunumiem šajā lietā.

57 gadus vecais Anatolijs Teivāns, 30 gadus vecais Jurijs Burcevs un 37 gadus vecais Valērijs Klimentjevs no Latvijas gāja bojā 2018. gada 30. septembrī, noslīkstot jūrā pēc tam, kad apgāzās viņu motorlaiva.


Vietējā iedzīvotāja tiesai pastāstījusi, ka viņa no rīta peldējusi ostā un satikusi visus trīs vīriešus, pirms tie devušies jūrā zvejot. Viņa tos nepazina, bet novēlēja labu dienu un veiksmīgu makšķerēšanu. Tiesa, liktenīgajā dienā neesot bijuši makšķerēšanai labvēlīgi laikapstākļi .
Vietējie minētajā dienā aptuveni 18:00 pamanīja laivas priekšgalu stāvus ūdenī un cilvēka ķermeni ūdenī tuvāk piestātnei, sacēla trauksmi un izsauca glābējus.

Īrijas Krasta apsardzes Jūras glābšanas centrs uzsāka glābšanas operāciju, tika iesaistīta krasta apsardzes meklēšanas un glābšanas vienība, kā arī vietējais niršanas klubs un helikopters. Vīriešu ķermeņi tika izcelti no jūras pēc pulksten 19:00.

Ekspertīzē konstatēts, ka divi makšķernieki bija lietojuši alkoholu, norāda portāls.

Tiesnese norādīja, ka mirušo nāves cēlonis ir akūta kardiovaskulāra elpošanas mazspēja slīkšanas dēļ un visos trijos gadījumos spriedumā norādīja, ka tā bijusi nejauša nāve.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:32

Jaunākās diskusijas