"Esiet uzmanīgi!" Latvijas iedzīvotāji saņem krāpnieciskas ziņas

tautaruna.lv 11.novembris 2019, 13:58
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme. / Mārtiņš Zilgalvis/F64
"Latvijas Pasts" un veikalu tīkls "Elkor" brīdina, ka abu uzņēmumu vārdā Latvijas iedzīvotājiem tiek sūtīti krāpnieciski ziņojumi.
"UZMANĪBU !!! Ja esat saņēmuši isziņu no PastsLV , par sūtījumu, ar linku , kuru atverot, redzat šo lapu ar informāciju, ka esat vinnējis tālruni no Elkor, bet jāapmaksā krava , UZMANĪBU , tā ir krāpšana ar mērķi iegūt no Jums naudu un datus !!! Neuzķerieties , ar Elkor tur nav nekāda saistība !!!" raksta kādas sociālo tīklu lietotājs.

Arī veikalu tīkls "Elkor" ir saņēmis līdzīgu informāciju un brīdina klientus.

"Cienījamie klienti, esiet uzmanīgi! Ir konstatēti vairāki krāpnieciski ziņojumi, kuri tika nosūtīti Latvijas Pasts vārdā ar norādi saņemt Elkor dāvanu.
Informācija ir nepatiesa, lūdzu šādus ziņojumus nevērt vaļā un aicinām tos ignorēt!" teikts ierakstā sociālajā tīklā Facebook.

Jāpiebilst, ka arī Valsts policija iepriekš informējusi sabiedrību par krāpniecības veidiem, kas notikuši interneta vidē. Likumsargi vairākkārt aicinājuši iedzīvotājiem būt uzmanīgiem un kritiski izvērtēt interneta vidē pieejamo informāciju un riskus, kas saistīti ar savu personīgo datu, tostarp kredītkaršu datu, sniegšanu trešajām personām. Pēdējā laikā novēroti divi jauni krāpšanas veidi - neeksistējoša kompensācija internetkrāpnieku upuriem un viltus loterija.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:18

Jaunākās diskusijas