Iedzīvotājs brīdina par aizdomīgiem e-pastiem

tautaruna.lv 9.novembris 2019, 14:43
 
Pixabay
Kāds vīrietis brīdina citus neuzķerties uz e-pastiem, kas sola padarīt cilvēkus stāvus bagātus.

“Kāds nezināms viltvārdis ar segvārdu Helus Carlos caur facebook.com sūta vēstules, kurās stāsta, ka esmu nejauši izvēlēts veiksmīgais facebook.com lietotājs, kuram viņš dāvinās 2,5 miljonus ASV dolāru.

Tagad man viņam pēc iespējas ātrāk esot jānosūta mana dzīvesvietas adrese uz e-pastu - carlosslimhelu24@gmail.com, lai viņš zinātu, ka mans facebook.com profils ir īsts. Kad mans draugs, kurš arī saņēma tādu pašu vēstuli, sazinājās ar Valsts policiju, viņam teica, ka nevajag tam pievērst vērību, ka ir citi dienesti, kas nodarbojas ar šādām lietām.

Kādi dienesti - viņi nekomentēja. Kam ziņot par krāpnieku?” Bez Tabu Sūdzību dēlī vaicā Kārlis.

Valsts policija jau iepriekš informējusi sabiedrību par krāpniecības veidiem, kas notikuši interneta vidē. Likumsargi avairākkārt aicinājuši iedzīvotājiem būt uzmanīgiem un kritiski izvērtēt interneta vidē pieejamo informāciju un riskus, kas saistīti ar savu personīgo datu, tostarp kredītkaršu datu, sniegšanu trešajām personām. Pēdējā laikā novēroti divi jauni krāpšanas veidi - neeksistējoša kompensācija internetkrāpnieku upuriem un viltus loterija.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:27

Jaunākās diskusijas